SKANDAL

VIDEO Snimka zlostavljanja zgrozila mnoge, trofejna sportašica odmah se povukla s Olimpijskih igara

Charlotte Dujardin
Instagram
26.07.2024.
u 11:37

Britanska prvakinja u konjičkom sportu i ikona britanskog sporta odlučila se povući nakon što je televizija ITV u emisiji "Dobro jutro, Britanija" emitirala snimku na kojoj Dujardin bičem udara po nogama konja kojeg je jahao njen učenik.

Trostruka olimpijska prvakinja Charlotte Dujardin odlučila se povući s Olimpijskih igara u Parizu nakon što je u javnost izašla uznemirujuća snimka na kojoj zlostavlja konja. Iako je snimka nastala prije nekoliko godina, postala je aktualna tek posljednjih dana te izazvala veliki skandal u Velikoj Britaniji.

Britanska prvakinja u konjičkom sportu i ikona britanskog sporta odlučila se povući nakon što je televizija ITV u emisiji "Dobro jutro, Britanija" emitirala snimku na kojoj Dujardin bičem udara po nogama konja kojeg je jahao njen učenik. To je ponašanje odmah okarakterizirano kao zlostavljanje životinja, izazvavši bijes javnosti i stručnjaka.

Dujardin, koja je bila ključna članica britanskog olimpijskog tima, objavila je izjavu u kojoj se ispričava i najavljuje povlačenje sa svih natjecanja, uključujući Olimpijske igre u Parizu.

"Na internetu se pojavio video od prije četiri godine na kojem se vidi kako sam pogriješila u prosuđivanju tijekom treninga. Razumljivo, Međunarodna federacija konjičkih sportova (FEI) provodi istragu i donijela sam odluku o povlačenju sa svih natjecanja uključujući i Olimpijskih igara u Parizu, dok traje ovaj proces", objavila je na Instagramu.

Dodala je kako je duboko posramljena i shrvana što je iznevjerila britanski olimpijski tim, navijače i sponzore. 

"Ono što se dogodilo potpuno je izvan okvira i ne odražava kako ja treniram konje i kako treniram svoje učenike, ali bez obzira na to, za mene nema isprike. Iskreno mi je žao zbog mojih postupaka i shrvana sam što sam iznevjerila sve," poručila je Dujardin.

FEI je ubrzo reagirao na snimku i suspendirao Dujardin na šest mjeseci. Predsjednik saveza objasnio je kako je dobrobit konja prioritet. Ovaj skandal znači da Dujardin neće imati priliku postati najuspješnija olimpijka u povijesti Velike Britanije, što je bio jedan od njezinih ciljeva za nadolazeće Olimpijske igre.

Sporni video možete pogledati OVDJE.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Charlotte Dujardin
1/21
 

Komentara 5

CR
crocro
12:59 26.07.2024.

Da bi doveli konja na nivo neprirodnog konjskog ponašanja, morate ga zlostavljati. Da bi ga naučili neprirodnim pokretima, mora se naučiti zlostavljanjem samo da bi publika mogla vidjeti i diviti se neprirodnim pokretima izdresiranih konja. To se također može pripisati zlostavljanju, kao što zlostavljaju i dresiraju slonove, lavove, majmune, medvjede i dr. plemenite životinje. Odmah bi trebalo zabraniti dresiranje životinja fizičkim naporima s jedinim ciljem a to je pokazivanje publici koliko ste uspjeli maltretirati životinju i da bi sudac ocijenio vaš rad i dobili medalju. Sve je to apsurdno i neprirodno.

AN
AntePortas9
16:25 26.07.2024.

Strašno. Na razini patnje koju proživljavaju djeca diljem svijeta uslijed rata, gladi, neimaštine...

KU
kuki333
13:58 26.07.2024.

Cro,cro,taman sam krenuo to sve pisati!Bravo👏👏👏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije