APSOLUTNA LUDNICA

VIDEO Spektakularne scene iz vrućeg Napulja. Tisuće ljudi slave naslov prvaka poslije 33 godine

Serie A - Napoli fans celebrate winning Serie A
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
1/7
05.05.2023.
u 10:34

Prva je ovo velika titula poslije legendarnog Diega Armanda Maradone, grad podno Vezuva ludovao je do jutarnjih sati

Nogometaši Napolija po treći put u svojoj povijesti postali su prvacima Italije, a naslov su i matematički osigurali bodom osvojenim na gostovanju u Udinama, odigravši 1:1 protiv domaćeg Udinesea. Prvi naslov osvojen nakon 33 godine proslavili su igrači i vodstvo Napolija na terenu u Udinama, zajedno s navijačima koji su došli na sjever Italije, ali prava proslava je započela na ulicama Napulja i stadionu koji nosi ime Diega Armanda Maradone.

 

 

Legendarni Argentinac je u gradu pod Vezuvom ima status božanstva, a pod čijim je vodstvom osvojen posljednji Scudetto. 'Mrtvi, ne znate što propuštate!' poznati su natpisi navijači Napolija pred tamošnjim grobljima kada je klub 1987. senzacionalno osvojio Serie predvođen 'malim zelenim'.

Stotine tisuća navijača napravili su pravi spektakl u gradu i čini se da je ova proslava naslova bila još luđa nego što je bilo u razdoblju Maradone, po cijelom gradu vladao je pravi urnebes. Brodovi puni navijača vozili su se po cestama, cijeli grad je 'gorio' do ranih jutarnjih sati. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije