IDU NA EURO 2024.

VIDEO Turska svladala Latviju i osigurala Euro. Njihova dobra igra još može pomoći Hrvatskoj

Euro 2024 Qualifier - Group D - Turkey v Latvia
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/8
15.10.2023.
u 23:33

Poraz Hrvatske od Walesa, zajedno sa ovakvim rezultatom u Turskoj, bitno je zakomplicirao stvari i varenima. Ukoliko Wales pobijedi Tursku i Armeniju, završit će ispred Hrvatske čak i ukoliko pobijedimo Armeniju i Latviju

Turska je na domaćem terenu u drugoj utakmici ovoga kruga kvalifikacija s visokih 4:0 nadjačala Latviju i tako osigurala svoj plasman na za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Na stadionu u Konyi pred 42 tisuće navijača neizvjesnost je trajala do 58. minute.

Činilo se da će zadnjeplasiranu momčad skupine Turci, koji su u utakmicu ušli kao velik favorit, načeti već u 28. minuti. Međutim, gol Yunusa Akguna nakon VAR provjere poništen je zbog zaleđa. Domaćin je trebao čekati još 30. minuta, a upravo je Akgun zabio prvi pogodak i doveo Tursku u vodstvo. Predivan pogodak Yunusa Akguna možete pogledati OVDJE.

GALERIJA Vatreni poraženi od Walesa! Još jedan težak udarac za Hrvatsku

Euro 2024 Qualifier - Group D - Turkey v Latvia
1/13

Pitanje pobjednika nije riješeno sve do 83. minute kada je zabio Cenk Tosun samo šest minuta nakon što je ušao u igru. Treći pogodak zabio je Muhammed Kerem Aktürkoglu u 87. minuti, a konačan rezultat postavio je Tosun u 92. minuti.

VEZANI ČLANCI:

Poraz Hrvatske od Walesa, zajedno sa ovakvim rezultatom u Turskoj, bitno je zakomplicirao stvari i varenima. Ukoliko Wales pobijedi Tursku i Armeniju, završit će ispred Hrvatske čak i ukoliko pobijedimo Armeniju i Latviju. Čak i u tom najgorem slučaju, zbog dobrog rezultata u Ligi nacija, Hrvatska će ući u dodatne kvalifikacije.

VIDEO Vatreni poraženi od Walesa! Još jedan težak udarac za Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije