Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠLI PODRŽATI HAJDUK

VIDEO Ovo su jedni od posebnijih navijača na Poljudu: 'U bivšoj Jugoslaviji smo...'

Vatreni hajdukovci iz Rijeke
Dea Redžić
28.01.2024.
u 17:39

Hajduk i Rijeka igraju jubilarni stoti HNL derbi, a susret će s tribina pratiti i dva zanimljiva navijača Bijelih.

Novinarka Večernjeg lista Dea Redžić ispred stadiona Poljud, gdje se u nedjelju igra Jadranski derbi, srela je dva "riječka hajdukovca", kako sebe opisuju dva muškarca iz Rijeke koja navijaju za Hajduk. - Mi smo u mladosti bili dio te riječke Torcide, a sad dolazimo obnavljati uspomene, evocirati neka stara vremena. Družimo se, uživamo u sportskim događanjima - kazala su za Večernji dva simpatična navijača Hajduka.

Objasnili su i kako je kod njih, kao Riječana, počela ljubav prema Hajduku. - S koljena na koljeno, obiteljski. Pape i dida bili su Torcida, tako to ide - kazao je jedan od njih, dodajući da je i ranije pohodio utakmice splitskoga kluba. - Prošli smo gostovanja, bivša Juga, manje-više sve - govori, dok se njegov prijatelj ubacuje podsjećajući na gostovanja Hajduka na Marakani

Oni nisu jedini navijači Hajduka koji dolaze iz Rijeke, kazuju. - U Rijeci ima jako, jako puno hajdukovaca. Jer, među ostalim, kao što je moj tata išao ovdje u Tehničku školu u Splitu, u Rijeci, pak, nekoć nije bilo Pomorskog fakulteta i jako puno Splićana je došlo u Rijeku studirati. I tako je moj tata došao i ostao, a ostala je i ljubav prema Hajduku - govori jedan od njih.

Od današnje utakmice očekuju pobjedu Hajduka. - Tri boda - govori nam svoja očekivanja jedan od njih, a drugi dodaje: "Očekujemo pobjedu, mi bismo to voljeli, ali Rijeka je vrlo kvalitetna momčad i mislim da će biti zabavno. Mladi, neopterećeni, vrlo kvalitetni, ludi trener, ekipa za poštovanje. Mislim da će biti dobar nogomet - dodaje drugi.

VEZANI ČLANCI:

Komentirali su i Hajdukov prijelazni rok ove godine. - Ja sam zadovoljan, prezadovoljan. Mislim da ova ekipa zadnjih nekoliko godina odrađuje dobar posao i da drugima možemo biti uzor. Nadam se da će ovaj model biti nešto što će pratiti svi ostali klubovi u Hrvatskoj kako bi ta razina HNL-a narasla i kako bismo bili konkurentni u Europi, što mi već jesmo, ali mi ćemo to dokazati iduće godine - govori jedan od njih.

- Ovaj model je jedinstven jer je Hajduk takav kakav je, a ja mislim da je ključni trenutak bio dovođenje Bore Primorca (op.a.  direktor omladinske škole Hajduka), dizanje juniorske škole... Svi su nama govorili da ulica vodi klub, a sad se vidi što je ulica... - zaključio je navijač splitskog kluba za Večernji list.

Da podsjetimo, Hajduk i Rijeka večeras igraju derbi 20. kola Hrvatske nogometne lige. Rijeka je ranije ovoga tjedna nadoknadila zaostalu utakmicu s Goricom i sada je na samo tri boda zaostatka za splitskom momčadi, stoga će ovaj Jadranski derbi, stoti od hrvatske samostalnosti, odlučiti tko će sezonu nastaviti na čelu prvenstvene ljestvice.

VEZANI ČLANCI:

Sopićeva je momčad je u posljednjoj utakmici protiv Hajduka uzela tri boda, ali to je bilo na Rujevici. U svome posljednjem gostovanju na Poljudu igrači Rijeke djelovali su impresionirani i zapanjeni atmosferom, a rezultat je otišao na ruku splitskoj momčadi (1:0). Sopić se nada izbjeći reprizu te utakmice i ponovo zasjesti na čelo tablice.

Hajduk će, s druge strane, nastojati nastaviti svoj niz bez poraza, odnosno započeti novi niz pobjeda. Momčad je izvrsno započela sezonu i uzrokovala novi val euforije u Splitu. Nakon kraće rezultatske krize na klupu je došao Mislav Karoglan i uz sjajan niz pobjeda osigurao prvi naslov jesenskog prvaka u gotovo 20 godina.

Tijek utakmice uživo možete pratiti OVDJE.

VIDEO Navijači se polako okupljaju na Poljudu: Hajduk i Rijeka igraju jubilarni stoti HNL derbi

Ključne riječi

Komentara 1

AN
AnimaTor
18:00 30.01.2024.

A di su u Hajduku "splitska" dica.Nema ih. Sve "legija stranaca inozemnih i domaćih stranaca"..Nema splitske škole , nema splitskih igraća u Hajduku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije