POSEBNA PODRŠKA

VIDEO Vlasnik NHL momčadi porijeklom je Ukrajinac i donio je nevjerojatnu odluku

Toronto: Zaposlenici Best Buy Bay & Dundas kupce na Black Friday do?ekali pljeskom i osmjehom
Foto: Adrian Wyld
1/3
02.03.2022.
u 21:30

- Ovo što se događa u Ukrajini je ljudsko, ekonomsko i socijalno uništenje suverene zemlje. Neprihvatljivo je u civiliziranom svijetu, a sve slike koje možemo vidjeti iz Ukrajine kao da su vapaj u pomoć.

Do kraja sezone na početku domaćih utakmica NHL momčadi Ottawa Senators svirat će ukrajinska himna povodom svih strahota kroz koje prolazi ova europska zemlja.

- To je samo mali dio naše potpore koju možemo dati Ukrajini u ovim strašnim vremenima - rekao je Eugene Melnyk, vlasnik ove kanadske momčadi čiji su roditelji iz Ukrajine.

Uz to je Melnyk naglasio kako će Ottawa na razini kluba skupljati humanitarnu i medicinsku pomoć za Ukrajinu, a matična klupska dvorana će služiti kao mjesto gdje će se prikupljati donacije.

Mar 1, 2022; Tampa, Florida, USA;Ottawa Senators left wing Zach Sanford (13) is congratulated as he scores a goal against the Tampa Bay Lightning during the first period at Amalie Arena. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports Photo: Kim Klement/REUTERS
Foto: Kim Klement/REUTERS

- Ovo što se događa u Ukrajini je ljudsko, ekonomsko i socijalno uništenje suverene zemlje. Neprihvatljivo je u civiliziranom svijetu, a sve slike koje možemo vidjeti iz Ukrajine kao da su vapaj u pomoć - rekao je Melnyk te je dodao kako podržava svaku suspenziju ruskih i bjeloruskih hokejaša na ledu, na svim razinama.

Podsjetimo i kako je NHL tijekom ovog tjedna prekinuo sve poslovne odnose koje je imao od ranije s Rusijom te je zaustavio sve daljnje poslovne i sportske potencijalne dogovore.

>>> Pogledajte kako je izgledalo izvođenje himne OVDJE

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije