PETO KOLO EBEL LIGE

Villach u petom pokušaju napokon pao u Ledenoj

Hokejaši Medveščaka
Dalibor Urukalović /Pixsell
24.09.2010.
u 20:07

Početkom posljednje trećine zbog nasrtaja s leđa ozlijedio se Frank Banham i upitan je za Klagenfurt.

Pao je i Villach! Nakon četiri uzastopna domaća poraza – tri prošle sezone u EBEL ligi i jedan početkom ove na Memorijalu Ferde Spajića, hokejaši Medveščaka napokon su, u petom pokušaju, u Ledenoj uspjeli pobijediti momčad Villacha. Oko 5500 gledatelja svjedočilo je prvoj ovosezonskoj domaćoj pobjedi medvjeda – 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) – za koje su pogotke postigli MacLean (4.), Sertich (23.), Kinaswich (30.) i Hećimović (43).

Sator: Čudesni Kristan

– Medveščak je više od nas želio ovu pobjedu i sve je jasno. Mi smo svoju priliku propustili u drugoj trećini, kada smo smanjili na 2:1 i opasno pritisnuli domaćina, no presjekao nas je pogodak Kinasewicha 30 sekundi prije kraja trećine. Nismo imali pravu priliku za povratak – priznao je trener gostiju Johan Stromwall.

– Robert Kristan imao je ponovno svoj veliki dan. On nas je držao u igri kad je bilo najteže. Ova utakmica velik je pomak za nas jer smo se dosad kod kuće redovito morali vraćati nakon rezultatskog zaostatka, a ovaj smo put vodili igru – zadovoljan je bio trener Ted Sator čiji su napadači jučer napokon pokazali svoje pravo lice. U prva 4 kola medvjedi su zabili samo pet pogodaka, a protiv Villacha čak četiri.

Hećimović: Krenulo mi je

– Puno smo promašivali prošlog tjedna, ja valjda nisam zabio pogodak iz 50 prilika, no nisam gubio nadu. Rad na treninzima isplatio se, krenulo je i meni – rekao je strijelac četvrtog pogotka John Hećimović.

Jedina stvar koja je jučer zabrinula trenera Satora i igrače jest ozljeda prvog napadača Franka Banhama koji je zbog nasrtaja suparničkog igrača s leđa napustio led početkom treće trećine i više se nije vraćao u igru. Riječ je o istegnuću leđnog mišića, pa bi Banham mogao propustiti sutrašnje gostovanje kod KAC-a u Klagenfurtu.

Rezultati 5. kola: Medveščak - Villach 4:2, KAC - Olimpija 4:2, Alba Volan - Vienna Capitals 2:7, Jesenice - RB Salzburg 3:2, Graz - Linz 1:2.

Poredak: RB Salzburg 8, KAC 7, Villach 6, Jesenice 6, Medveščak 6, Olimpija 5, Vienna 4, Graz 4, Linz 4 i Alba Volan 2 boda.

Ključne riječi

Komentara 4

16
1612971......
20:42 24.09.2010.

odlicna tekma,odlicna atmosfera i naravno odlican rezultat.

OB
-obrisani-
22:18 24.09.2010.

Opasni su ovi vaši Medvjedi..iskrene čestitke..najprije nas Ivica i Janica uče skijanja a sada čete nas i hokej učiti..Globalizacija stvara promjene i čuda..

OB
-obrisani-
22:24 24.09.2010.

Vi slovenci možete da sve sportove učite od hrvata.i nikad im nečete ni blizu biti što se tiče rezultata.....držite se vi svojeg joldanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije