Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA IZ VLADE

Vinkovci se nadaju obnovi stadiona HNK Cibalije

Cibalia stadion
Grad Vinkovci
20.10.2022.
u 22:33

Dodatni poticaj za još bolje igre nebesko-plavih iz Vinkovaca mogla bi biti i najava iz Vlade RH kako država kreće s projektom izgradnje i obnove stadiona širom Hrvatske među kojima i stadion Cibalije

HNK Cibalia ušla je u ovogodišnju sezonu s jasnim ciljem da se probaju vratiti u elitni razred hrvatskog nogometa što, po mišljenju brojnih ljubitelja nogometa, Vinkovci i zaslužuju. Govore to i rezultati pa je tako momčad Cibalije poslije deset odigranih kola na drugom mjestu Supersport Prve nogometne lige sa dva boda manje od prvoplasiranog Rudeša. Dodatni poticaj za još bolje igre nebesko-plavih iz Vinkovaca mogla bi biti i najava iz Vlade RH kako država kreće s projektom izgradnje i obnove stadiona širom Hrvatske među kojima i stadion Cibalije. Riječ je o stadionu koji je izgrađen sada već davne 1966. godine i koji je u preko pola stoljeća rada puno toga dao i preživio.

Govoreći na ovu temu predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca Mario Jurić, inače nekadašnji prvotimac Cibalije, kaže kako je to svakako jedna od ljepših vijesti koje su čuli u posljednje vrijeme te da bi temeljita obnova stadiona u Vinkovcima predstavljala i ogroman vjetar u leđa Cibaliji ali bi isto tako i dodatno potaknula razvoj nogometa na ovih prostorima. Podsjetio je kako će Vinkovci uskoro na korištenje dobiti i novi moderan teren s umjetnom podlogom.

- Pozdravljam inicijativu Vlade RH da se krene u obnovu i rekonstrukciju nogometne infrastrukture u Hrvatskoj koja je zaista u lošem stanju. Grad Vinkovci uložio je velike napore kako bi HNK Cibalija dobila novi teren s umjetnom podlogom, a sada se isto tako ulažu i veliki napori da stadion Cibalije uđe u obnovu. S realizacijom toga projekta zaokružili bi ovu priču te na taj način osigurali kvalitetne uvjete za rad svih klupskih selekcija – rekao je Jurić.

Istakao je kako u selekcijama kluba trenira preko 350 dječaka u šest kategorija kao i 30-ak igrača seniorskog tima. Ipak, svjestan je kako će biti i onih koji su protiv ovoga projekta rekavši kako bi i oni trebali uzeti u obzir sve rezultate hrvatskog nogometa kao i doprinos ovoga sporta te koliko je on doprinio popularizaciji Hrvatske u svijetu.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije