Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOVAČIĆ RIJEŠEN

VL ekskluzivno doznaje: Joško Gvardiol uskoro potpisuje za Manchester City!

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.06.2023.
u 23:45

Sve je u principu dogovoreno između klubova i transfer je pred realizacijom. Točna cijena odštete za Gvardiolov transfer još uvijek nije poznata, ali uzevši u obzir Leipzigovu odštetnu klauzulu od 110 milijuna eura, njegov transfer u City će izgledno postati najskuplji u povijesti za jednog stopera, čak i ako se iznos te odštete razdvoji s raznim bonusima

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol ubrzo bi trebao postati novi igrač europskog prvaka Manchester Cityja! Od dobro obaviještenih izvora doznajemo da su se u petak sastali predstavnici Cityja i njemačkog Leipziga te su dogovorili gotovo sve detalje Gvardiolovog transfera.

Sve je u principu dogovoreno između klubova i transfer je pred realizacijom. Točna cijena odštete za Gvardiolov transfer još uvijek nije poznata, ali uzevši u obzir Leipzigovu odštetnu klauzulu od 110 milijuna eura, njegov transfer u City će izgledno postati najskuplji u povijesti za jednog stopera, čak i ako se iznos te odštete razdvoji s raznim bonusima.

Gvardiolova cijena je u proteklih godinu dana drastično narasla, posebice nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, nakon kojeg je prema Transfermarktu postao najvrjedniji stoper svijeta (75 milijuna eura). Za španjolskog stručnjaka na klupi Cityja, velikog Pepa Guardiolu je to optimalna opcija jer su hitrina i tehnika s loptom najvažnije osobine koje traži kod stopera. Joško bi tako trebao postati drugi Hrvat koji je ovog ljeta stigao u redove osvajača Lige prvaka, nakon što je danas Mateo Kovačić obavio sve liječničke preglede te se samo čeka službena potvrda kluba.

GALERIJA Leipzig je odredio cijenu za Gvardiola. Pep i City krenuli po čudesnog Hrvata

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
1/4

City će Chelseaju za Matea platiti 25 milijuna eura odštete, a još bi pet milijuna građani londonskom klubu trebali platiti ukoliko s Mateom osvoje određene trofeje. U cijeloj priči zadovoljan će biti i Dinamo koji ima određeni postotak od oba transfera i u maksimirsku blagajnu stići će milijuni eura. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, Joško je profesionalnu karijeru i započeo u Dinamu pa napravio transfer u RB Leipzig gdje se isprofilirao kao najtraženiji mladi branič na svijetu. Za njegove usluge su se prema pisanjima medija zanimali Chelsea i madridski Real te Manchester Uniteda, ali vatreni je odlučio pojačati europske prvake.

Gvardiol je ključni igrač Dalićeve obrane, a već je u dresu reprezentacije osvojio svjetsku broncu u Kataru i nametnuo se kao budući vođa reprezentacije. Iako ima tek 21 godinu, djeluje kao iskusni rutiner pa stoga ne čudi da su mnogi klubovi 'bacili oko' na dragulja vatrenih i bikova iz Leipziga. Bit će vrlo zanimljivo kako će City djelovati iduće sezone sa dva Hrvata u prvom postavi. 

Komentara 5

PA
Paket
23:50 23.06.2023.

To je odlično za repku, Mateo i Joško će tamo znatno napredovat

Avatar istovari
istovari
08:16 24.06.2023.

Blago meni, odmah mi je životni rejting znatno veći.

PO
pocrn
13:02 24.06.2023.

…..moze dobiti 110 miliona bijelih krvnih zrnaca…haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije