Trener Medveščaka

Voli ići na plac, obožava mačke, ali ne vozi auto

\'28.01.2010., Zagreb - Trening hokejasa KHL Medvescak na klizalistu na Salati uoci utakmice s Villacher Sportvereinom koja se igra 29. sijecnja. Ted Sator.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
19.11.2010.
u 14:02

Kad kupuje u dućanu, Sator pozdravlja na hrvatskom jeziku jer je naučio nekoliko osnovnih riječi

Trener Medveščaka Ted Sator došao je na intervju obliven znojem, nakon što je vježbao uobičajenih pola sata u teretani nakon treninga na ledu. Prema sebi nije imao popusta niti na 61. rođendan, koji je proslavio jučer. Idući će tjedan Sator proslaviti i prvu godišnjicu na klupi Medveščaka.

– Puno sam naučio o Hrvatskoj u ovih godinu dana, o ljudima, o običajima. Oduševljen sam ljepotom Hrvatske – kaže Sator koji je naučio i da su Hrvati izmislili kravatu.

No nije, barem zasad, naučio tko je predsjednik Hrvatske.

– Iskreno, nemam pojma.

A tko je gradonačelnik Zagreba?

– Ne znam niti to.

Satora takve stvari ne zanimaju previše, najbliži suradnici za njega kažu da je čovjek koji je 16 sati dnevno u hokeju. Ipak, pronađe vremena za razgledanje Zagreba.

– Sa suprugom Tracy odem na tržnicu, a najviše volim centar grada, kod onog velikog konja na trgu – kaže američki trener.

Otkrio je i da obožava mačke, ima ih dvije u stanu.

Ljudi ga prepoznaju i na ulici, a ima i nekoliko poznanika izvan hokejaških krugova.

– Dobar sam s gospođama koje rade u trgovini u kojoj kupujem, s ljudima iz hotela u kojem sam živio.

U trgovini uvijek pozdravlja na hrvatskom jeziku.

– Znam nekoliko osnovnih riječi, poput dobar dan, hvala, molim, kako ste, dobro jutro – na gotovo tečnom hrvatskom nizao je riječi Sator.

Zanimljivo, otkako je u Zagrebu, niti jednom nije vozio automobil. Kaže da mu nije potreban, jer živi u stanu nasuprot hotela "Panorama", stotinjak metara od ulaza u Dom sportova.

Zadovoljstvo životom u Zagrebu jedan je od razloga što je Sator trener medvjeda drugu sezonu zaredom.

Hoće li ostati i iduće?

– Polako, u takvim sam godinama da moram razmišljati sezonu po sezonu. Kao mađarski izbornik, u proljeće idem na Svjetsko prvenstvo u Budimpeštu. A o ostanku u Zagrebu odlučit ću nakon toga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije