zadržali nadu u opstanak

Zadar bolji od Cibone

Zadar - Cibona (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/9
05.03.2011.
u 21:04

Nismo imali iskustva da dovršimo utakmicu u kojoj smo se vratili. Opet smo izgubili zbog naivnosti - rekao je nakon utamice Dražen Anzulović.

Zadar je morao pobijediti Cibonu da bi uopće imao šanse boriti se s Crvenom Zvezdom do zadnjeg kola za opstanak u NLB ligi. Osim imperativa Zadar je imao i gotovo puno dvoranu odnosno fanatičnu podršku preko 6000 navijača.

Kada je Zadar još i poveo 17-4 mnogi su pomislili da je Cibona rasterećena svih briga i da će Zadar lako pobijediti. Mnogi, ali ne i Zagrepčani.

- Loše smo otvorili utakmicu, ali smo pokazali i želju i volju, pa smo se vratili - izjavio je trener Cibone Dražen Anzulović čija je ekipa do kraja prve četvrtine gotovo anulirala prednost Zadra ponajviše zahvaljujući Vrbancu i Zubčiću koji su bili protuteža odličnom zadarskom Ameriknacu Brownu.

Ipak, Zadar je do kraja poluvremena opet pobjegao na plus osam rezultatom 46-38, a posebno se istakao Downey s pet asistencija. No, opet se Cibona nije predala. Štoviše Vrbanc i Bogdanović bili su neriješive zagonetke za Zadar, pa je Cibona okrenula na plus pet rezultatom 55-60.

Tada se i Zadar vratio ponajviše zahvaljujući Dundoviću, ali i Marčinkoviću, pa se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 64-64. Cibona je opet dala gas, pa povela opet zahvaljujući nevjerojatno dobrom Vrbancu, ali i odličnom Bogdanoviću, no do pobjede ipak nisu došli.

- Nismo imali iskustva da dovršimo utakmicu u kojoj smo se vratili. To nam se opet događa i već smo neke utakmice izgubili zbog naivnosti u presudnim trenutcima. Zadar je zasluženo pobijedio - rekao je Dražen Anzulović i sam iznenađen što njegova ekipa nije imala niti jedan napadački skok, a što je obrazložio nedostatkom agresivnosti, ali i prevelikim brojem izgubljenih lopti.

I baš to je Zadar iskoristio kada je Cibona povela i s plus šest u 35.minuti, a onda je krenula serija Zadrana. Dundović, Downey, Brown i Car dalekomentom su paljbom okrenuli utakmicu i Zadru donijeli pobjedu rezultatom 93-88.

No, unatoč velikom uspjehu novi zadarski trener Pino Grdović imao je što za prigovoriti.

- Malo smo se tjekom utakmice zaboravili. Vjerujte da primjerice Car više neće držati ovoliko dugo loptu. Ipak igrači su se svojim trudom i pobjedom nad pojačanom Cibonom odužili navijačima na podršci i ja im čestitam - rekao je Grdović.

U njegovoj ekipi Brown je postigao 22 koša, Downey 20, Car 19 i Dundović 16, dok je kod Cibone Vrbanc postigao 30 sa sto posto šuta, dok je Bogdanović postigao 27 koševa. 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hazu
21:09 05.03.2011.

Namesteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije