EUROKUP Sljedećeg utorka Zadrani dočekuju Rigu i pobjedom bi nastavili natjecanje u Eurokupu

Zadar ispustio prvu šansu za drugi krug

08.01.2009.
u 09:18

Totalna katastrofa! To je nekoliko puta uz smijeh vikao reporter Eurosporta komentirajući igru Zadra u prvom poluvremenu debakla Zadra u Grčkoj. Zadar je Maroussiju krenuo s namjerom da već u Grčkoj osigura drugi krug Eurokupa, a sve je rezultiralo visokim porazom i, štoviše, gubitkom prednosti iz prve utakmice.

Izgubili i prednost
Zadar je, podsjetimo, pobijedio u prvoj utakmici u Dvorani Krešimira Ćosića s osam koševa razlike, a u Grčkoj je pak izgubio s minus 16. U trenucima dok su se engleski reporteri s Eurosporta 2 čudili igri Zadra, zadarski košarkaši gubili su i sa 20 koševa razlike.

– Loša igra u prvoj četvrtini odlučila je cijelu utakmicu. Kasnije nam Maroussi nije dopustio da se vratimo u utakmicu s većim ambicijama. Možda smo bili i prazni nakon Cibone, a sada se nadamo da ćemo dobiti Rigu kod kuće i proći u drugi krug natjecanja – rekao je v.d. trenera zadarskih košarkaša Denis Pleslić.

Kakvi su bili njegovi igrači, osim časnih iznimki, prije svega Hrvoja Perića i Roka Stipčevića, najbolje pokazuje i zadovoljstvo grčkog trenera, koji je nakon utakmice istaknuo da je zadovoljan što je mogao odmarati bitne igrače?!

Oni koji su trebali biti bitni u ekipi Zadra ponovo su zakazali i to ponajviše Malik Dixon. Amerikanac više ne šepa, no igra katastrofalno! Za 25 minuta imao je šut 1-5 i to je uz dva slobodna bacanja uglavnom bilo sve.

Nažalost po Zadrane, Dean Ivanov unatoč 13 skokova nije bio u briljantnom izdanju kao protiv Cibone, a navodno je uz još nezaliječenu šaku Jubyja Johnsona omela u boljoj izvedbi temperatura.

Todor Gečevski, Tome Ružić, a pogotovo Damir Rančić, imali su također boljih dana. Zadar, unatoč porazu i debaklu koji pokazuje da Zadrani na gostovanjima nisu ni sa smjenom trenera pronašli igru, ipak još drže sve u svojim rukama. Zadranima za prolaz u drugi krug treba pobjeda protiv ASK Rige u Dvorani Krešimira Ćosića sljedeći utorak.

Opasna Riga
Letonci su u prvom dijelu sezone pobijedili Zadar, i to sa visokih 12 razlike. Tada su za Rigu igrali i bivši zadarski play Corey Brewer, te Bruno Šundov, koji su potom napustili Letoniju. No, da Riga i dalje igra dobru košarku potvrđuje i rezultat iz Letonije. Riga je visoko pobijedia francuski Roanne i očito je da i oni imaju ambicije za prolazak u drugi krug Eurokupa.

S obzirom na ogromne amplitude igre Zadra, koje variraju od briljantnih do katastrofalnih, teško je biti siguran u pobjedu, no kada se zna da je Dvorana Krešimira Ćosića neosvojiva tvrđava, šanse da debakl iz Grčke bude brzo zaboravljen ipak su velike.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije