Protiv Pick Szegeda

Zagrebaši dijele karte za večerašnju utakmicu, svi mogu besplatno u Arenu

Susret Zagreba i Montpelliera u osmini finala EHF Lige prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
09.10.2024.
u 08:00

Rukometaši Zagreba pokušat će danas u Areni doći do druge pobjede u elitnoj skupini Lige prvaka, a u goste im dolazi mađarski Szeged

Rukometaši Zagreba danas će u zagrebačkoj Areni (18.45) igrati utakmicu 4. kola elitne skupine Lige prvaka. Suparnik je mađarski Pick Szeged, klub s kojim su zagrebaši do sada igrali nebrojeno puta.

Lani 1:1 u pobjedama

Posljednji put ova su dva kluba igrala prošle sezone, također u skupini. U Zagrebu je bilo 30:25, a u Szegedu 26:27, u utakmici u kojoj su zagrebaši vodili veći dio utakmice, da bi na kraju nesretno izgubili. U odnosu na te lanjske utakmice roster Zagreba nije se puno promijenio. Nema tek Suholežnika, Čupića, Moralesa, Klisa i Sirotića. Kod Szegeda nema Martinsa, Stepančića, Szite, Gabera, Bombača i Moline.

– Szeged je dobra, čvrsta i jaka ekipa. Početkom još prošle sezone počela je rekonstrukcija ekipe jer su već tada znali da im za ovu sezonu stiže novi trener i nekoliko novih igrača. Rekao bih da su pomalo promijenili stil igre iz nekakve španjolske u skandinavsku varijantu. Ipak, ostalo je još nešto od te španjolske škole rukometa, u prvom redu igra na pivota koju jako često koriste. Odlično su otvorili ovogodišnju Ligu prvaka, igraju dobro i siguran sam da nas očekuje zanimljiva i dobra utakmica. Što se nas, pak, tiče, imamo dva važna izostanka. Riječ je o Adinu Faljiću, kojega neće biti još nekih šest tjedana, i Davoru Ćavaru, kojega zasigurno čeka izbivanje od nekoliko mjeseci. Ostali su zdravi i bit će spremni za utakmicu – rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

Nakon tri utakmice Szeged ima dvije domaće pobjede, nad Magdeburgom i Nantesom, dok su pobijeđeni u Barceloni to samo s pogotkom razlike. Mario Šoštarić, hrvatsko reprezentativno lijevo krilo, trenutačno je peti strijelac Lige prvaka. Na tri utakmice postigao je 22 pogotka, tri manje od vodećeg Remilija, koji igra za Veszprem.

– Ekipa im se dosta promijenila u odnosu na lani. Novi trener, novi igrači i novi stil igre. Po meni su puno bolji negoli su to bili u prošloj sezoni. Mislim da nas čeka dosta zahtjevnija utakmica ove godine i ako želimo ponoviti prošlosezonski uspjeh, morat ćemo biti na vrhunskom nivou što se tiče svih aspekata rukometne igre. Oni su ove godine pokazali da igraju dobro i na strani i da imaju karakter čak i kada gube. Protiv jedne Barcelone bili su u velikom zaostatku pa su na koncu minimalno poraženi – rekao je Matej Mandić, vratar Zagreba, i onda dodao:

Neka ponovi 19 obrana

– To pokazuje da imaju mentalno jaku ekipu koja se ne predaje olako. Vodili ili gubili, mi moramo biti fokusirani svih 60 minuta ako mislimo nešto napraviti protiv ovakvog Szegeda – zaključio je Mandić, koji je prošle sezone protiv ovog mađarskog sastava imao ukupno 19 obrana.

Ulaznice su u slobodnoj podjeli, a danas se mogu podići na blagajni Arene Zagreb (sjeverna strana platoa) od 12 do 18 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije