PRVI NAŠ EBEL PRVAK

Zanoški do naslova s KAC-om: Slavlje je trajalo do podneva

'zanoski5_nnn_spo_060413'
Privatna fotografija
07.04.2013.
u 13:15

- Jako sam sretan što su među stotinama poruka i brojne od ljudi i igrača Medveščaka. To je dokaz da me cijene. Nemam pojma hoću li ostati u KAC-u i iduće sezone. Ne razmišljam trenutačno o tome - kaže ljubimac Ledene Zanoški

Tomi Zanoški (29) postao je prvi Hrvat s naslovom u EBEL-u. Nažalost, ne s Medveščakom, već s KAC-om, koji je i u četvrtoj utakmici pobijedio Vienna Capitalse, ovaj put s 5:3.

– Evo me, upravo sam došao kući sa slavlja. Bila je luwwdnica prvo u dvorani, slavili smo zajedno s navijačima do dva ujutro u svlačionici, a onda smo otišli u grad. Fešta je bila odlična, kako i ne bi kad smo kući stigli u podne – opisao je slavlje Tomi Zanoški.

Djevojka Mihaela bodrila je Tomija s tribina, a u Kanadi su, pak, uz televizor bili roditelji.

Među stotinama poruka koje je dobio nakon osvajanja naslova, bilo je i mnogo onih iz njegova bivšeg kluba Medveščaka.

– Drago mi je da su mi čestitali Gojanović, Belinić, Ljubić, Kostović, Martinović i brojni drugi iz Medveščaka – kaže Zanoški.

Dolazi navijati za Hrvatsku

Tomiju je naslov s KAC-om najveći uspjeh karijere.

– Igrao sam finale juniorske kanadske lige (OHL) s Mississaugom dok je sa mnom u momčadi bio John Hećimović, no izgubili smo ga. Prije ovog naslova najdraži uspjeh bio mi je kada sam u dresu kanadske reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Univerzijadi u Torinu – prisjetio se.

Potkraj tjedna Tomi dolazi u Zagreb, bodrit će hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu Divizije 2A. Nažalost, neće skoro zaigrati u kockastom dresu jer mu za to treba kontinuitet od dvije sezone u Medveščaku. A prekinut je nakon sezone i pol.

– Još uvijek nisam odustao, nadam se da ću jednog dana ipak igrati za Hrvatsku. To bi mi bila posebna čast – kaže Tomi.

Uskoro će morati razmisliti i o tome gdje će nastaviti karijeru.

– Moram razgovarati s agentom, još je rano za takve odluke – zaključio je Zanoški.

Tko zna, ako Medveščak uđe u KHL, možda se čelnici kluba sjete velikog ljubimca Ledene...

Lix: Želim opet u Medveščak

A zanimljivu izjavu za slovenski SportTV dao je Robert Kristan, koji se ipak neće vratiti u Jesenice jer nisu skupile novac za povratak u EBEL:

– Ugovor s Medveščakom mi je istekao, ali ja sam s ljudima u klubu ostao u dobrim odnosima. Nisam zatvorio vrata za sobom, a nisu ni oni meni. Da je ostao trener Raymond, oni na mene više ne bi mogli računati, no njegov odlazak sve mijenja. Sigurno ću se vratiti u Zagreb, možda već iduće sezone - rekao je golman i osvrnuo se na incident s pijanstvom:

– Zaslužio sam veće poštovanje nakon četiri godine u klubu i svega što sam mu dao, a oni su me ocrnili u medijima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije