Medveščak u Ledenoj dočekuje Salzburg (19.15)

Zanoški: Isključuju me i za krivi pogled

\'16.09.2011., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - EBEL liga, 3. kolo, KHL Medvescak - Moser Medical Graz99ers. Zanoski Tomislav. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.11.2011.
u 14:32

– U Americi je moj posao bio da pričanjem i sitnim udarcima isprovociram suparnike da me udare. A ovdje mi ne daju ni pričati – kaže Zanoški

Nakon tri uzastopne pobjede atmosfera je u svlačionici Medveščaka sjajna. Više nitko ne govori o ultimatumima, kaznama...

– Nije bilo ultimatuma od vodstva kluba. Mi u svlačionici bili smo svjesni da ne radimo dobro posao za koji smo plaćeni. Nije nam trebao ultimatum da to shvatimo – kaže napadač Medveščaka Tomi Zanoški te dodaje:

– U nekim utakmicama osramotili smo sami sebe, nismo dali sve od sebe. Protiv Jesenica, na primjer.

Pobjeđujemo i suce

Zanoškog je iznenadila potpora publike i u porazima.

– Dok sam igrao u Americi, kada bismo igrali loše, s leda su nas ispraćali glasnim zvižducima. Naša je publika zaista sjajna, predivno sam se osjećao kada se svih 6000 ljudi diglo na noge kada smo preokrenuli rezultat igrajući protiv Albe. I zato nemamo pravo igrati s pola gasa.

Zanoški smatra da Medveščak ove godine može i do naslova, no da na tom putu treba pobijediti i suce.

– Uvjeren sam da možemo osvojiti naslov, pokazali smo da možemo pobijediti i najbolje momčadi, KAC, Red Bull i Linz. Nažalost, gotovo u svakoj utakmici igramo i protiv sudaca. Sude nam kazne koje nikada ne bi sudili austrijskim klubovima. U utorak u Klagenfurtu suci su stalno pomagali KAC-u.

Provociranje suparnika

Sudačku nepravdu Zanoški teško prihvaća pa ga zbog "razgovora ugodnih" suci već imaju na piku.

– Ima jedan koji me zaista ne voli. Već mi je dvaput dao po 10 minuta kazne. Prvi put sam mu nakon nekoliko loših odluka rekao da počne raditi svoj posao, a on me isključio na 10 minuta. U Grazu mi je pak dao 10 minuta nakon što me protivnik lupio u glavu, a ja mu uopće nisam vratio. Ma imam osjećaj da bi me isključio i da ga pitam kako je ili da ga krivo pogledam – rekao je Tomi te zaključio:

– U Americi je moj posao bio da pričanjem i sitnim udarcima isprovociram suparnike da me udare pa dobiju isključenja. Tamo je to dio igre, a ovdje mi ne daju ni pričati. Trebam smisliti nešto novo, možda kao suigrač Morency koji suparnike provocira šaljući im puse, ha-ha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije