OPET ON

Zapamtili smo ga: Režirao je farsu Hrvatskoj na Euru, potjerali su ga, a sad će suditi Dinamu

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
21.10.2024.
u 11:50

Nizozemac Danny Makkelie delegiran je od strane krovne europske nogometne federacije za susret Salzburga i Dinama, ove srijede u Ligi prvaka

Ove srijede od 21 sat nogometaši Dinama odigrat će treću utakmicu u grupnoj fazi Lige prvaka. Nakon poraza od Bayerna i remija s Monacom, pred izabranicima Nenada Bjelice je dvoboj s austrijskim Salzburgom. Dva dana uoči utakmice UEFA je obznanila imena u sudačkoj postavi za austrijski dvoboj.

Glavni sudac utakmice Salzburga i Dinama bit će 41-godišnji Nizozemac Danny Makkelie. Tog smo djelitelja pravde itekako dobro upoznali na prošloljetnom Euru, kada je sudio dvoboj Hrvatske i Italije u 3. kolu grupne faze. Sudac je to koji je nakon te utakmice potjeran kući s kontinentalne smotre.

Za podsjetnik, Hrvatska je do osme minute sudačke nadoknade vodila golom Luke Modrića i imala osiguran prolazak u nokaut-fazu natjecanja. Osam minuta sudačke nadoknade odredio je Makkelie, a nakon utakmice ljutit je bio i izbornik Dalić, i igrači, ali i kompletna hrvatska nogometna javnost. Epilog znamo, Mattia Zacagni zabio je u 98. minuti i poslao Hrvatsku kući...

Inače, Makkelie je ove sezone sudio šest utakmica nizozemskog prvenstva, jedan dvoboj u Ligi prvaka (Celtic - Slovan 5:1) te jednu utakmicu prvenstva u Saudijskoj Arabiji. Već je delegiran i za derbi Feyenoorda i Ajaxa ovog vikenda.

Konačno poznato zbog čega je kontroverzni sudac otjeran s Eura nakon utakmice Hrvatske i Italije

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/18

Komentara 9

Avatar gremo20
gremo20
11:57 21.10.2024.

ovaj se izgleda specijalizirao za odstrel Hrvata....

KU
kublajkhan
13:02 21.10.2024.

Sudac sa zadatkom. Nadam se da će se pokušati iskupiti, ali obzirom na sve činjenice o njemu, teško

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
13:13 21.10.2024.

A farse protiv Bodo glimta i Villareala 🫣🫣🫣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije