Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na natjecanju

Zaronio na dubinu od 72 metra bez kisika pa umro kad je isplivao

nicolas mevoli,ronilac,smrt
Foto: Youtube Screenshot
1/2
18.11.2013.
u 09:21

Smrt je šokirala ostale sudionike najznačajnijeg natjecanja u ronjenju na dah koje se tijekom devet dana održavalo na Bahamima. U njemu je sudjelovalo 56 ronilaca iz 21 zemlje.

Amerikanac Nicholas Mevoli (32) umro je u nedjelju nakon što je na međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah bez peraja zaronio na dubinu od 72 metra. Vitalni organi otkazali su mu u trenutku kada je nesretni Njujorčanin izronio, javlja USA Today.

Smrt je šokirala ostale sudionike najznačajnijeg natjecanja u ovoj disciplini koje se tijekom devet dana održavalo na Bahamima. U njemu je sudjelovalo 56 ronilaca iz 21 zemlje. Svi oni pokušali su zaroniti što dublje kako bi se domogli nagrade od 20.000 dolara.

Mevoli, koji se ovim sportom profesionalno bavio tek godinu dana, okušao se u disciplini ronjenja na dah bez peraja. Zaronio je na dubinu od 72 metra i isplivao te se u vodi zadržao tri minute i 38 sekundi. No, čim je izronio na površinu, postalo je jasno da nešto nije u redu. Govorio je, ali nesuvisle rečenice i potom je počeo gubiti svijest. Liječnici su mu odmah pokušali pomoći i oživjeti ga, ali nije mu bilo spasa. Proglasili su smrt, a Mevolijevo tijelo poslano je u glavni grad Nassau na obdukciju.

Asocijacija ronilaca na dah AIDA priopćila je da je Mevoli prvi ronilac koji je preminuo u povijesti ovog natjecanja koje traje već 21 godinu.

>>Mladi ronilac pronađen mrtav na 20 metara dubine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije