VELIKO POJAČANJE

Zbog Hajduka Milić je odbio puno bolje i moćnije klubove

09.11.2008., Split - Na Poljudu je odigrana nogometna utakmica 14. kola T-Com 1. HNL, Hajduk - Zagreb. Svecana premijera trenera Ante Mise okrunjena je visokom pobjedom. Od 27. do 30. minute, bili su pogocima Linica, Oremusa i Rubila vodili 3:0. Kasnije j
Foto: Igor Čagalj/PIXSELL
12.08.2015.
u 11:40

Nervoza i slabije predstave su iza mene, ovaj Hajduk samo će rasti, kaže vratar Hajduka Kalinić.

Hajdukov vratar Lovre Kalinić i u utakmici s Lokomotivom potvrdio je da je jedna od najjačih karika momčadi Damira Burića. Bio je to opet onaj 'stari Kale' koji spašava kada je najvažnije. Sredinom prvog dijela, kod rezultata 0:1, obranio je Mišićev udarac u situaciji 1 na 1, a u 36. se bacio u noge protivničkom igraču nakon gužve u šesnaestercu i još jednom spasio stvar.

Kada je Kalinić u ovakvom izdanju, sigurno je trener Burić posebno zadovoljan. Hajdukov vratar ne voli pričati o sebi iako priznaje:

– Nakon dugo vremena zadovoljan sam svojom izvedbom. Na početku je bilo nervoze, nisam prošao ciklus priprema i sve je to utjecalo na mene. Svaki dan radim jako puno i pokušavam nadoknaditi sve što sam propustio u pripremama.

Osvrnuo se na sraz s lokosima.

– Pobjeda je prije svega zaslužena. Sami smo sebe doveli u tu situaciju. Primili smo glup pogodak, iako smo imali priliku da mirno utakmicu privedemo kraju. No, očito nam je suđeno da završavamo utakmice na taj infarktni način.

Momčad je mlada, očito joj nedostaje iskustva. Može li Hajduk u tom smislu rasti ove sezone?

– Naravno da može. Najčešće nismo ni kompletni, a veliki je broj utakmica. Dojma sam da rastemo iz utakmice u utakmicu.

Kalinić se osvrnuo i na Europu.

– Dojam je da imamo kapacitet. Iskoristit ćemo svaku šansu. Dobili smo najboljeg mogućeg protivnika. Idemo maksimalno, pa što nam Bog da – kaže Kalinić.

Za ovu Hajdukovu momčad kaže da joj je zajedništvo najjači adut. Burićevi dečki imaju samo riječi hvale o svom treneru, tako misli i Kalinić.

– Veliki profesionalac od kojega svaki dan puno učimo. No, prije svega veliki čovjek.

Izvedba Hajdukovih bočnih igrača protiv Lokomotive bila je zadovoljavajuća. Tudor i Juranović bili su pokretljivi prema naprijed i pravovremeni u obrani. Doduše, Tudor je zakasnio kada je prekršajem za jedanaesterac zaustavio Doležala. No, sudac to nije vidio.

Na lijevom boku su Splićani jučer dobili i pojačanje. Nakon više od mjesec dana pregovora, trogodišnji ugovor je s Hajdukom potpisao lijevi branič Hrvoje Milić (26). Dolazak tog iskusnog braniča itekako će dobro doći Splićanima uoči važnih izazova ove sezone. Nesumnjivo je da će svojoj novoj momčadi donijeti novu dimenziju. Milić je zadnjih tjedana čekao raskid s Rostovom, a odbio je i nekoliko ponuda iz financijski puno moćnijih sredina.

Komentara 3

DE
derin
15:08 12.08.2015.

Dobro došao i sretno.

GM
Gusta magla
14:05 12.08.2015.

Je istina je...odbio je Real,Barcu,Milan,Liverpool samo da bi za kikiriki igrao za Hajduk.Ma dajte budite ozbiljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije