REPREZENTACIJA

Zoran Zekić debitant, Igor Bišćan se vraća

02.10.2003.
u 00:00

Niko Kranjčar zbog ozljede neće biti pripravan za dvoboj s Bugarskom - rekao je Otto Barić

ZAGREB - Nakon silnih muka kroz koje je hrvatska nogometna reprezentacija prolazila proteklih četrnaest mjeseci, pred kockastima je devedeset minuta koje im mogu dati priliku da odu na popravni ispit ili ih pošalju u nogometnu anonimnost. Devet dana uoči zagrebačkog susreta s Bugarskom (11. listopada, 20.15 sati, stadion u Maksimiru), pobjednikom naše 8. kvalifikacijske skupine za nogometni EP u Portugalu sljedeće godine, Otto Barić sretan je što od 21 pozvanog igrača devetnaestorica igraju.

- Ivica Mornar je u susretu s Bayernom bio izvanredan, Marijo Marić bio je izvrstan u majici KŠrntena protiv Feyenoorda u Kupu Uefe, bio je strijelac u Rotterdamu. Dado Pršo se oporavio, a kad je pravi - trese mreže, Ivica Olić mi je daleko od oka, ali postiže pogotke - natjecao se Barić kojim bi komplimentom počastio napadače.

No, iako su "špice" postale opasnije, Barić je, iznenađujuće, u Čatež pozvao Zorana Zekića:

- On je vodeći strijelac lige, i premda u utakmici sa Schalkeom nije postigao pogodak, pokazao je kvalitetu. Vjerujem da bi mu igra naše reprezentacije više odgovarala od igre Kamena Ingrada. Imat ću ga pet dana na treninzima i testirati koliko zapravo može.

Nije se tu zaustavio, i Mladen Petrić mu se mora javiti.

- Iako Grasshopper igra slabije, Petrić je dobar, no s njim moram razgovarati, da vidimo što je s njim. Jer, nije on samo igrač za A- reprezentaciju - aludirao je izbornik na Petrićevo neodazivanje na posljednja tri poziva za mladu reprezentaciju.

Pod stijeg se nakon dvije godine i mjesec dana vraća Liverpoolov nogometaš Igor Bišćan, koji je petnaest puta nosio majicu reprezentacije. Ozljeda Nike Kranjčara uvjetovala je da se Dinamov kapetan nađe na popisu izbornika mladih Martina Novoselca.

- Tim se poslom bavim 35 godina i znam što znači takva ozljeda mišića. Niko je igrama zaslužio da bude među nama, no neće biti pripravan za tako zahtjevnu utakmicu.

U Čatež, gdje će kockasti u ponedjeljak, 6. listopada, početi pripreme, dolazi i Igor Tudor, čija ozljeda nije ozbiljnija kao što se u prvi tren mislilo. Mlada reprezentacija u Zaprešiću 10. listopada u 16 sati igra za čast, jer su Novoselčevi dečki u Belgiji osvojili prvo mjesto, a suparnika u kvalifikacijama za odlazak na EP doznat će 13. listopada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije