LIGA PRVAKA U Ladi nastupa čak šest ruskih reprezentativki

Zovko: Lada je moćna, ali Podravkini ciljevi su vrlo visoki

30.10.2008.
u 15:35

U prvoj utakmici Lige prvakinja rukometašice Podravke Vegete u petak(16.15 sati) će u novoj koprivničkoj dvorani igrati s ruskom Ladom Toljati, jednom od najboljih europskih ekipa. Iako je u koprivničkom sastavu vrlo dobro ozračje bit će to jako zahtjevan susret, jer u Ladi nastupa čak šest ruskih reprezentativki.

- Razmišljamo vrlo pozitivno i očekujemo, da će naše djevojke u susret ući snažno i odlučno. Ove sezone smo kompletniji, jer smo u klub doveli nekoliko odličnih igračica i mislim da pred koprivničkim navijačima možemo iznenaditi svaku europsku ekipu. Da bi pobijedili Ladu Toljati moramo igrati sjajno u obrani i pokazati maksimalnu učinkovitost u napadu - kazao je Zdravko Zovko, trener Podravke Vegete i naglasio:

- Ruskinje su najopasnije s krilnih pozicija, što može stvoriti pomutnju u obrani i tu moramo biti oprezni. Upravo su krila njihovo najjače oružje, dok su im vanjske igračice vrlo snažne i jakog udarca. Pobijedimo li Ladu Toljati učinili bi veliki posao na startu Lige prvakinja i ušli u borbu za jedno od prva dva mjesta, koja bi nas ostavila u najelitnijem europskom natjecanju. Postavili smo si visoki cilj, ali moramo biti relani. Kada bi prošli prvi krug bio bi to sjajan uspjeh našeg kluba i dokaz da smo na pravom putu - zaključio je Zdravko Zovko.

Utakmicu će suditi Nizozemci Peter Bol i Edward Willem Van.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije