Laszlo Kleinheisler

Zovu ga mađarski Scholes, dominirao protiv Pogbe, a sada kaže: Svi u Osijeku žarko želimo taj naslov

Osijek: Nogometaši NK Osijek odradili trening na stadionu Gradski vrt
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
27.02.2022.
u 14:33

Sretan sam što mogu igrati na više pozicija i doista mi je teško za ijednu reći da mi je prirodnija od druge, osvrnuo se Laszlo na svoju svestranost

Prošle godine u redovima Osijeka status zvijezde imao je Argentinac Ramon Mierez kao najbolji strijelac, a domaćim miljenicima postali su reprezentativci Ivica Ivušić i Mile Škorić. Protekle je polusezone “glavni” u Gradskom vrtu bio Petar Bočkaj, a ove polusezone zbog velikih transfera u Slavoniju u velike zvijezde prometnuli su se Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić. Iako u Osijeku nema takav status zvijezde kao neki njegovi bivši ili sadašnji suigrači, mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler jedan je od glavnih razloga Osijekova uzleta u protekle dvije sezone. Osim toga, ne smije se zaboraviti ni Kleinheislerov utjecaj u mađarskoj reprezentaciji, s kojom je prošlog ljeta došao na Euro, “stavio” Paula Pogbu i Tonija Kroosa u džep te bio jako blizu prolasku “skupine smrti” s Francuskom, Njemačkom i Portugalom.

Dominirao protiv Pogbe

Popularni “Lacika” vrlo je vjerojatno u posljednjih godinu dana, gledamo li čisto na kontinuitet, pružao bolje igre od bilo koga drugoga u bijelo-plavom dresu, a jedan od najsvježijih primjera je posljednji veliki Osijekov derbi, s Rijekom u Gradskom vrtu, u kojem je bio najvažniji pojedinac susreta unatoč činjenici što je kao središnji veznjak igrao na poziciji lijevog krila.

U klubu ste se pokazali kao sasvim polivalentan igrač, dobar primjer je i utakmica protiv Rijeke, u kojoj ste igrali na poziciji lijevog krila. Koliko vam je lako ili teško prilagoditi se na poziciju koja možda i nije najprirodnija za vas?

– Nogomet je moja ljubav i uvijek želim dati najbolje od sebe, neovisno o poziciji i ulozi u momčadi koju dobijem od trenera. On je taj koji odlučuje što je najbolje za momčad i koju ulogu mogu najbolje upotpuniti u sladu sa zahtjevima koje utakmica nosi. Sretan sam što mogu igrati na više pozicija i doista mi je teško za ijednu reći da mi je prirodnija od druge – započeo je Osijekov broj 5.

Kako biste opisali svoj odnos s navijačima Osijeka u ove tri godine, budući da je 15. veljače prošlo točno tri godine otkako ste u klubu?

– U Osijeku kao gradu i klubu osjećam se odlično, a prema tome mislim da je i moj odnos s navijačima na visokoj razini. Važno mi je što osjećam njihovu podršku i kada ne igramo dobro, pa čak i nakon nekih utakmica u kojima nismo pobijedili.

U pamćenju su ostali vaši dvoboji s Paulom Pogbom tijekom Eura, u kojima ste izašli kao pobjednik. Izgledali ste jako dobro protiv elitnih veznjaka u skupini s Francuskom, Njemačkom i Portugalom. Znamo što ste rekli za reprezentaciju i momčad, ali zanima nas kako ste zadovoljni svojim individualnim izvedbama na Euru?

– Bilo je nevjerojatno iskustvo igrati utakmice protiv najboljih svjetskih reprezentacija i igrača koji igraju u tim momčadima. Pa svaki dječak sanja da igra takve utakmice, da na drugoj strani ima najbolje što ova igra nudi. Jako sam ponosan na to ostvarenje, to je nešto za što sam naporno radio.

Kad smo već kod elitnih veznjaka, kruže priče da vam je u Mađarskoj nadimak “Scholes”, a s tim na umu, koga vidite kao najboljeg od trenutačnih veznjaka u svjetskom nogometu?

– Jedan bivši suigrač nazvao me Scholes pa se taj nadimak uhvatio među mnogima. Ne smeta mi, Scholes je bio sjajan igrač, a ja nemam nekog favorita i cijenim sve one koji su puno radili da bi svoj talent doveli na razinu da igraju važnu ulogu u svjetskom nogometu.

Osim HNL-a igrali ste i u mađarskoj, njemačkoj i kazahstanskoj prvoj ligi. Kako biste te četiri lige poredali po kvaliteti?

– Uživao sam u svakom od klubova u kojima sam bio, ali doista je nezahvalna zadaća poredati lige po kvaliteti. Imao sam sreće što sam bio u kvalitetnim klubovima, ali svaka od tih liga se između sebe razlikuje po mnogim detaljima pa mislim da usporedba ne bi imala smisla.

Borba za naslov i dalje je napeta, drugi ste na prvenstvenoj ljestvici i pušete Dinamu za vratom. Što mislite da je Osijeku najviše potrebno da bi završio na vrhu u ovoj utrci četiri momčadi?

Jako želimo trofej

– Računica je jednostavna, trebamo što više pobjeda do kraja sezone. A da bismo ostvarili takvo što, svaki od igrača mora dati najbolje od sebe, ponavljati odlične partije tjedan za tjednom. Zajedništvo je ključ, zvuči kao fraza koja se često koristi, ali samo ako pomažemo jedan drugome, možemo ostvariti velike ciljeve. Doista svi u svlačionici žarko želimo trofej, a mislim da imamo dobru momčad s kojom, uz naporan rad, možemo to i ostvariti.

Imate li nekih određenih ciljeva do kraja karijere; želja za trofejem, ciljevi u reprezentaciji, odlazak u neku veliku ligu ili nešto drugo?

– Svaki od spomenutih ciljeva itekako je važan svakom igraču i glupo je jednog pretpostaviti drugima. Ja svakodnevno radim da bih ostvario sve ciljeve koje ste spomenuli i siguran sam da će svaki od njih doći u svoje vrijeme, kada radom to i zaslužim – zaključio je Kleinheisler.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije