plemići u play-offu

Zrinjski ostvario povijesni europski uspjeh i zaradio brutalne novce

Mostar: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige Zrinjski - Tobol
Denis Kapetanovic/PIXSELL
11.08.2022.
u 18:29

Jedan od najzaslužnijih za povijesni uspjeh je bivši trener Gorice, Sergej Jakirović. Preporodio je Zrinjski i prošle sezone dominantno osvojio naslov prvaka u BiH.

Ekipa Sergeja Jakirovića napravila je sjajan uspjeh i plasirala se u play-off Konferencijske lige svladavši kazahstanski Tobol.  U prvoj je utakmici kod kuće Zrinjski slavio 1:0 sjajnim golom Nike Jankovića iz kornera, a u uzvratu je bilo 1:1.

Ista momčad je postala Hajdukov krvnik nakon šokantnog ispadanja Splićana prošle sezone, popularni 'plemići' sada su preskočili tu prepreku i ostala je samo jedna.

Zrinjski nikada nije igrao play-off nekog europskog natjecanja, a sada će imati povijesnu priliku plasirati se u grupnu fazu Konferencijske lige.

Kao posljednja prepreka prema velikom uspjehu bit će poraženi iz dvoboja trećeg pretkola Europske lige između Slovana iz Bratislave i Vrsaljkovog Olympiacosa

BiH prvak je stigao i do odlične zarade, dosada su utržili od europskog natjecanja 1,96 odnosno gotovo dva milijuna eura. Ostali predstavnici Borac, Tuzla City i Velež zaradili su zajedno nešto više od milijun eura, sve se čini da Zrinjskom nitko neće moći parirati niti u novoj sezoni Premijer lige.

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krotila
20:45 11.08.2022.

Zrinjski 🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije