SKIJANJE

Zrnčić-Dim 20., Široki 37. na treningu spusta

26.12.2008.
u 16:47

U talijanskom Bormiju održan je prvi trening spusta uoči utrke za Svjetski kup u toj disciplini u nedjelju.

Najbrži na prvom treningu na stazi Stelvio bio je domaći predstavnik, 26-godišnji Werner Heel (2:04.41), koji je prošloga petka također bio raspoložen na talijanskom snijegu. Tada je proslavio pobjedu u Super-Giju u Val Gardeni, svoju drugu ukupno u Svjetskom kupu. I drugo mjesto na prvom treningu u Bormiju zauzeo je talijanski skijaš, Christof Innerhofer, koji je od Heela bio sporiji za sekundu i 27 stotinki. Za 30 stotinki sporiji od njega bio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, trenutno vodeći skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 20. mjesto na treningu, sa četiri sekunde i 15 stotinki zaostatka za Heelom, dok je Tin Široki bio 37., za devet sekundi i 40 stotinki sporiji od najbržeg Talijana. Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić nije nastupio.

Dodajmo da je američki skijaš T.J. Lanning izgubio kontrolu i pao pri velikoj brzini, te je završio u zaštitnoj mreži. Imao je posjekotine na licu, a zasad se još ne zna da li je stradalo njegovo koljeno i koliko su ozljede koje je zadobio ozbiljne. Dobra je vijest da je nakon pada mogao stati na skije i spustiti se niz stazu.

U subotu je na rasporedu još jedan trening, a nedjeljna utrka u spustu u Bormiju bit će posljednja utrka skijaša u Svjetskom kupu u ovoj kalendarskoj godini. U sljedećoj će prva biti slalom na Sljemenu 6. siječnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije