Brodolom na Crvenom moru: Spašeno oko 350 osoba

ok-saf-txt.jpg
import
04.02.2006.
u 10:28

SAFAGA - Oko 350 osoba je spašeno nakon brodoloma na Crvenom moru, dok je većina od preko 1.400 putnika, koliko ih je bilo na brodu, poginula, izjavio je egipatski ministar transporta Mohammed Lutfy Mansour.

Prema izjavama svjedoka, na brodu je izbio manji požar, a egipatski ministar transporta je kazao kako se provodi istraga da se utvrdi je li vatra bila uzrok potapanja broda. Kako je rekao, nije bilo nikakve eksplozije na brodu.

Svjedoci kažu da je požar izbio sat i pol do dva nakon isplovljavanja, ali da je trajao satima.

Oni koji su ostali u vodi teško da će preživjeti zbog mraka, hladnoće a i jake pješčane oluje i vjetra koji puše uz zapadnu saudijsku obalu Crvenog mora.

Kako je objavila policija u Safagi, izvučena su tijela 185 putnika.

Brod je prevozio 1.200 Egipćana i 112 drugih putnika kao i 96 članova posade, rekao je šef egipatske transportne kompanije "Al Saalam 98", koja je vlasnik broda, Mamdouh Islam. Među putnicima je bilo 99 Saudijaca, dvoje Sudanaca i jedan Kanađanin.

Putnici su vjerojatno egipatski radnici koji su se vraćali iz Saudijske Arabije, ali i o hodočasnici koji su ostali dulje nakon prošlomjesečnog hadža.

Vlasnik broda u Saudijskoj Arabiji Farid al Doudai izjavio je da na brod stane 2.500 putnika, a da je u trenutku brodoloma na njemu bilo 1.487 putnika.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije