Sjeverna Koreja

'Dragi vođa' ima giht, ali ipak svijetli narodu

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.09.2014.
u 16:32

Donedavno je Kim redovito obavještavao o svim svojim aktivnostima, od uvođenja preporučene frizure do likvidacije tetka

Državni mediji u Sjevernoj Koreji prvi su put priznali da “dragom vođi” Kim Jong-unu nije dobro, da pati od “neugodnosti”. Eksperti kažu kako je zapravo riječ o gihtu sudeći prema šepanju kad je sniman u srpnju i kolovozu.

“Bogatstvo i napredak našeg socijalizma možemo zahvaliti našem vođi i njegovim naporima da i uz bolove i dalje osvjetljava stazu narodu, kao plamen”, objavljeno je u dokumentarcu.

Kim nije viđen u javnosti od 3. rujna, kad je bio na koncertu sa suprugom Ri Sol-ju i snimljen je kako sjedi s cigaretom u ruci i stolićem ispred prvog reda u koncertnoj dvorani. Više od tri tjedna javnost tako nije znala čime se bavi Kim, koji je dotad svakih nekoliko dana zabavljao medije svojim aktivnostima, od inauguracije preporučene frizure do likvidacije moćnog tetka.

>> Kim Jong-un ima problema sa šepanjem

>> Fotografija Kimova posjeta tvornici maziva postala hit na internetu

Komentara 13

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
18:38 26.09.2014.

Ovaj je prema Josipoviću oličenje demokracije.

NE
Neutralac
18:25 26.09.2014.

i ovaj ce jednom u pakao ... bas tamo gdje je nas dragi drug Tito.....

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
18:33 26.09.2014.

A jeli i Zoki ima giht?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije