Upozorenje

'Lovac na džihadiste': ISIL priprema napad na Europu

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2014.
u 09:19

Belgijac Dimitri Bontinck od Islamske države spasio je svog 19-godišnjeg sina Jejoena

Belgijac Dimitri Bontinck (41), koji je poznat kao 'lovac na džihadiste', upozorio je da je cilj ISIL-a da se osvete protiv zapada i da pripremaju napad na Europu, javlja Daily Mail.

– Vrlo utjecajni izvori kazali su mi da oni (pripadnici ISIL-a, op.a.) ovdje imaju ''spavajuće ćelije'' te da se pripremaju početi svoj rat u Europi – izjavio je Bontinck, javlja Daily Mail.

Dimitri Bontinck, inače odlikovani vojni veteran, od Islamske je države spasio svog 19-godišnjeg sina Jejoena koji se preobratio na Islam kada je imao 15 godina nakon što je počeo izlaziti s djevojkom muslimanske vjeroispovijesti te koji je, nakon što je radikaliziran, otputovao u Siriju. Uz sina, u sklopu sedam misija tijekom kojih je otišao u Siriju, spasio je i druge mladiće.

– Djeca ne predstavljaju opasnost, nego šefovi koji vode Islamsku državu i koje nikad ne vidite na videosnimkama. Muškarci koji vode ovu organizaciju donose zlo i iznimno su dobro financirani te imaju europske države poput Britanije, Francuske i Belgije na vidiku – rekao je 41-godišnji Belgijac.

>> Monique iz ralja ISIL-a uspjela spasiti svoju kćer

Komentara 9

MI
MitsubishiTurbo
09:49 25.11.2014.

tesko da ce uspijeti nesto u europi ,,,sa tim svojim ,,,spavacima,,,jer upravo ti ,,,spavaci ,,,sirom eu su vrlo poznati i dobro pazeni,,,samo jedan krivi korak da naprave to ce biti i njihov kraj,,,i dobiti ce dozivotni zatvor i tamo neka,,,spavaju,,,,do mile volje,,,a sto se tice tog,,,samozvanog,,,isila,,,to je sljam koji je sramota za islam i sami islamisti ih se odricu i ogradjuju se od tih monstruma.....

DU
Deleted user
09:58 25.11.2014.

Tko zna dali bi ovaj čovjek iz članka uopće bio živ da slučajno razotkrije one koji financiraju te šefove u Siriji. Ili da razotkrije kako se naoružavaju ti što se bore u Siriji i odakle sve dolazi oružje.

ZA
zahira45
12:25 25.11.2014.

Bravo za tatu, a da ISIL jest pretnja za svijet definitivno točno. Malo poduzimamo da uništimo to zlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije