Norman Atlantic

Završena operacija spašavanja sa zapaljenog trajekta, 10 poginulih

trajket
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
29.12.2014.
u 20:26

Posljednji je brod napustio zapovjednik Argilio Giacomazzi

Operacija spašavanja putnika s talijanskog trajekta Norman Atlantic, koji je krenuo iz grčke luke Patrasso do talijanske luke Ancona i na kojem je jučer u 4.30 sati izbio požar, završena je. Službeno ima 10 poginulih osoba. Posljednji je brod napustio zapovjednik Argilio Giacomazzi.

Jedan od spašenih putnika, koji je stigao u talijansku luku Bari, izjavio je kako je u jednom čamcu za spašavanje vidio četiri mrtve osobe. No, tu njegovu izjavu spasitelji i policija nisu mogli potvrditi.

Požar je izbio u garaži trajekta koji se u tom trenutku nalazi pokraj otoka Krfa. Tijekom noći između nedjelje i ponedjeljka spašeno je 100 osoba zahvaljujući intervenciji helikoptera, izjavio je šef operacija talijanske Obalne straže admiral Giovanni Pettorino. Vremenski uvjeti su teški. Puše jaki vjetar, a valovi od oko tri metra onemogućuju približavanje trajektu Norman Atlantic.

Grčko ministarstvo pomorstva objavilo je popis 422 putnika i 56 članova posade. Na trajektu je bio i jedan hrvatski građanin. Grka je bilo 234, Turaka 54, Talijana 44, Albanaca 22, Švicaraca 10, Francuza 9, a bilo je i državljana  Austrije, Gruzije, Sirije, Iraka, Bugarske, Nizozemske itd.

>> Zapalio se trajekt sa 466 ljudi, na popisu putnika i Hrvat

Komentara 3

DU
Deleted user
09:16 30.12.2014.

Gospodo, kada vec prepisujete iz talijanske stampe, dajte barem pazite da imena gradova budu korektno napisana!!! Patrasso je talijanski nacin pisanja grada Patrasa!!!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
08:38 30.12.2014.

Brod je talijanski a ne grcki!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
00:18 30.12.2014.

Austerity mjere i masivna "stednja" pokazuju prve rezultate u Grckoj, pogotovo u pomorstvu. Vidite kako je njih EU lijepo "unaprijedila", uz prijevoz brodom je ukljuceno i besplatno "grijanje", te let helikopterom. Sad tek vidimo da njima Juzni tok iz Rusije nije potreban, kao recimo Njemcima koji ga uvoze Sjevernim tokom, juznjacka sirotinja se moze grijati na laganoj vatrici dok se njihovi brodovi izgaraju . Glavno da vracaju dugove bankarima. Pouceni tim primjerom i mi smo usli u tu idilu pa sada uzivamo u plodovima bogatog zapada za kojim smo uvijek ceznuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije