U vojnom svetištu

Papa Franjo 13. rujna dolazi u blizinu Hrvatske

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.06.2014.
u 16:40

Prije negoli na vas sazovem blagoslov Gospodina, htio bih vam najaviti kako 13. rujna namjeravam otići na vojno svetište u Redipugliji, u pokrajini Gorizije, kaže papa Franjo

Papa Franjo će 13. rujna ove godine pohoditi mjesto Redipugliju, pokraj Trsta, kako bi molio za sve poginule u ratovima. To svoje putovanje na talijanski sjeveroistok radi molitve za mrtve u ratovima, Franjo je najavio osobno danas na Trgu sv. Petra tijekom audijencije na kojoj je primio karabinjere u povodu 200. obljetnice od osnutka toga reda vojske. Bilo je oko 50.000 sadašnjih i umirovljenih karabinjera s njihovim obiteljima.

 – Prije negoli na vas sazovem blagoslov Gospodina, htio bih vam najaviti kako 13. rujna namjeravam otići na vojno svetište u Redipugliji, u pokrajini Goriziji, da bih molio za pale u svim ratovima. Prilika za to je stota obljetnica početka goleme tragedije kakva je bila Prvi svjetski rat o kojem sam čuo tolike bolne rečenice s usana moga djeda koji je bio za toga rata na rijeci Piave, najavio je danas papa Franjo. Dakle, 13. rujna papa Franjo će doći u blizinu Hrvatske, na prostore na kojima su u austrougarskoj vojsci ratovali i hrvatski vojnici i molit će se za sve poginule u ratovima.

>> Papa Franjo: Kada netko misli da je važniji od drugih, počinje kuga

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
18:33 06.06.2014.

Nazor a kada će da ode u Irskoj uda u septičkoj jami drži misu za 800 dece njegove crkve

Avatar naroz
naroz
18:01 06.06.2014.

pa mozes da svratis u Jesenovac kada si vec tu blizu

Avatar Dolar=0
Dolar=0
22:32 06.06.2014.

Papice kad planiraš u Irsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije