ŠESTODNEVNI POSJET

Papa se u SAD-u vozi u kragujevačkom Fiatu, pozvao na ukidanje embarga Kubi

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.09.2015.
u 10:05

Papa Franjo, koji je u SAD stigao s Kube, dočekan je povicima "Ho Ho, Hey, Hey Hey, Welcome to the U.S.A."

Papa Franjo u utorak je stigao u SAD i tako postao četvrti papa koji je posjetio tu zemlju. Kako prenosi CNN, predsjednik Barack Obama i potpredsjednik Joe Biden s obiteljima otputovali su do vojne baze Joint Base Andrews kako bi dočekali papu, što je potez bez presedana za doček jednog visokopozicioniranog stranog dužnosnika.

Papa Franjo, koji je u SAD stigao s Kube, dočekan je povicima "Ho Ho, Hey, Hey Hey, Welcome to the U.S.A." (dobrodošao u SAD). Na letu do SAD-a novinarima je rekao kako se raduje prvom posjetu SAD-u, a odbacio je optužbe da je socijalist ili ljevičar rekavši kako su njegova uvjerenja, unatoč upozorenjima na nejednakosti u globalnom ekonomskom sustavu, u skladu sa socijalnom doktrinom Crkve.

Reuters javlja kako je papa izrazio nadu da će SAD Kubi ukinuti embargo.

– Moja je želja da će doći do dobrog rezultata, da će postići sporazum koji zadovoljava obje strane – rekao je Franjo.

Papa je poznat po svom skromnom životnom stilu, a to se odrazilo i na izbor automobila. Nakon izlaska iz zrakoplova ušao je u crni Fiat 500L, koji se inače proizvodi u Kragujevcu u Srbiji, s vatikanskim tablicama SCV 1, a CNN piše kako je riječ o mnogo manjem automobilu od limuzina u kojima se inače strani državnici voze po Washingtonu.

Papin posjet SAD-u trajat će šest dana. Danas mu je na rasporedu parada u papamobilu na ulicama Washingtona, a politički najznačajniji događaj njegova posjeta trebao bi se dogoditi u četvrtak, kada će se obratiti Kongresu i UN-u te održati misu na mjestu terorističkog napada 11. rujna 2001. u New Yorku.

>> Papa Franjo: Možda odajem dojam da sam pomalo ljevičar, ali to nije tako

Komentara 15

SO
Somelier
11:13 23.09.2015.

Ja sam vjernik katolik i sramota je da ne smijem izraziti mišljenje o papi pošto je moj komentar nestao.Tvrdim da je papa duboko uvrijedio hrvatske katolike kada je dozvolio da četnici odlučuju o kanonizaciji kardinala Stepinca.

TV
tv5378
10:32 23.09.2015.

Fiat iz Kragujevca.Sto reci.Nije bitan Papa nego Fiat iz Kragujevca.Zalosno!

MA
Malenkost
10:46 23.09.2015.

Papa!!Papa!!Papa!!Papa!!Papa!!Papa!! .... . Vicu mase u transu. A vatikanska banka puna ispranih milijardi ruske i sicilijanske Mafije. Kako je lipo predikat s vatikanske balature o moralu i ljudskom dostojanstvu te od sirotinje skupljati " Milosrda ili Blagodare".Papa!!Papa!!Papa!!Papa!!Papa!!Papa!! orit ce mase i ljedecem Papi. Nista se nije promijenilo. Sto primitivniji to vjerniji. Vrijedi svugdje-Politicke stranke, Nogometni klubovi, Vjerske Zajednice- isti mehanizmi koji mase privlace. Gravitacijsko polje primitivnosti je kao i fizici neogranicenog dijelovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije