u gumenom čamcu

Spasili nesmotrene turiste koji su išli razgledati Costa Concordiju

costa concordia
Reuters/Pixsell
07.01.2013.
u 11:30

Nesmotrena skupina njemačkih turista uputila se s dvoje djece na razgledavanje olupine kruzera. No njihov slabašni čamac nije se mogao nositi s golemim valovima

Talijanske obalne čuvare naljutila je skupina njemačkih turista koju su morali spašavati nakon što se čamcem na napuhavanje po velikim valovima otisnula na razgledavanje olupine Coste Concordije.

Neoprezna skupina u kojoj je bilo i dvoje djece, odlučila je vlastito krstarenje Costom Magicom ''začiniti'' kratkim obilaskom olupine nasukanog kruzera. Sky News piše da je skupina iz Civitavecchije došla do Porto Santa Stefana, gdje je iznajmila čamac na napuhavanje, te krenula prema nasukanom kruzeru koji se nalazi na ulazu u luku Giglio.

Iako su prvih deset milja plovili bez velikih teškoća, na povratku se vrijeme pogoršalo, a čamac je teško mogao izdržati udar velikih valova. Voda ih je pošteno ''ispljuskala'' i poplavila čamac, a pravo je pitanje što bi se dogodilo da ih na vrijeme nije uočila obalna straža te im priskočila u pomoć.

– Valovi su bili previsoki, a oni nisu mogli kontrolirati svoj čamac na napuhavanje. Sada su na sigurnom, no pothlađeni i šokirani. Utoplili smo ih i dali im vruće napitke. Bit će dobro kada se oporave – kazao je glasnogovornik obalne straže u Porto Santo Stefanu.

Objavljeno je da je Costa Magica kruzer u vlasništvu iste kompanije kao i Costa Concordija koja je početkom prošle godine udarila stijenu na ulazu u luku, pri čemu su poginule 32 osobe.

>>Potopio 'Costa Concordiju', a sada tuži firmu jer su mu dali otkaz!

Komentara 1

Avatar KoHay
KoHay
14:34 07.01.2013.

Poveznica >>Potopio 'Costa Concordiju', a sada tuži firmu jer su mu dali otkaz! Vodi na SKY NEWS - odakle ste prenesli ovaj članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije