Sudionici reality showa

U sudaru helikoptera poginuli francuski sportaši, Wiltord odustao od leta u zadnji tren

helikopter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.03.2015.
u 07:29

Helikopteri su eksplodirali dok su letjeli blizu mjesta Villa Castelli u provinciji La Rioja, a lokalne vlasti utvrdile su kako je poginulo osmero francuskih državaljana i dva argentinska mandata

Najmanje 10 ljudi je poginulo u sudaru dvaju helikoptera na sjeverozapadu Argentine tijekom snimanja francuskog televizijskog reality showa. Među njima su bili i francuski  olimpijci, javlja RT.

Helikopteri su se sudarili dok su letjeli blizu mjesta Villa Castelli u provinciji La Rioja te potom eksplodirali. Lokalne vlasti utvrdile su kako je poginulo osmero francuskih državljana i dva argentinska pilota.

Ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea potvrdio je kako su među žrtvama Camille Muffat (25) dobitnica zlatne olimpijske medalje u plivanju, olimpijski boksač Alexis Vastine (28) i nautičarka Florence Arthaud (57). Ostali poginuli su Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert i Edouard Gilles, te argentinski piloti Juan Carlos Castillo i Roberto Abate.

Prema neslužbenim informacijama jedan je helikopter bio u vlasništvu provincije La Rioja.

 - Došlo je do eksplozije, mora da su se sudarili. Točan uzrok će utvrditi istražitelji, izjavio je za AP Cesar Angulo, šef sigurnosti za argentinsku pokrajinu La Rioja.

Sportaši su bili sudionici televizijske emisije "Ostavljeni" ("Dropped") koja se na nacionalnoj francuskoj televiziji TF1 trebala emitirati ove godine. U njoj se dvije ekipe sportaša ostavljene na izoliranim lokacijama natječu u potrazi za civilizacijom.

 - Tužan sam, potresen i užasnut, ne mogu naći riječi, napisao je na svom Twitter profilu Sylvain Wiltord, bivši nogometaš u Arsenalu i također sudionik showa. On je naime, trebao biti u jednom od helikoptera koji su se sudarili, no odustao je u posljednjem trenutku.

>> Francuski vojni avion pao na dom za osobe sa invaliditetom, jedna osoba poginula

Komentara 4

BO
borutkorajze
08:15 10.03.2015.

" ***nautičar*** Florence Arthaud " ??? poginula slavna francuska nautičarka je još uspjela promijeniti spol prije pada? toliko pacerskih pogrešaka u jednom tako kratkom članku...

VR
vrbaZG
08:08 10.03.2015.

"Među njima su bili i francuski olimpijski olimpijci" ... kakvi su to olimpijski olimpijci???

Avatar Honduras
Honduras
08:41 10.03.2015.

hahaha - ovoliko besmislica u tri rečenice zaista nije lako napisati - poginula su dva argentinska "mandata"... i još "olimpijski olimpijci"... pa je florence postala muško... strava od "novinarstva"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije