Novi praznik

Venezuela 8.12. proglasila danom 'odanosti i ljubavi' za Chaveza

hugo chavez,venezuela
Foto: Reuters/Pixell
06.11.2013.
u 07:49

Prva proslava praznika ove će se godine podudarati s izborima za gradonačelnike diljem zemlje što će biti ključan ispit Madurova političkog utjecaja. Ta je ''podudarnost'' kod nekih izazvala zgražanje i javne osude

'Dan odanosti i ljubavi'' posvećen pokojnom predsjedniku Hugu Chavezu novi je praznik koji će se svakog 8. prosinca obilježavati u Venezueli. Odlučio je to dekretom sadašnji predsjednik Nicolas Maduro, javlja Jakarta Post. Spomenuti datum izabran je jer se upravo na njega prošle godine Chavez posljednji put obratio naciji prije negoli je u ožujku umro od raka.

Prva proslava praznika ove će se godine podudarati s izborima za gradonačelnike diljem zemlje što će biti ključan ispit Madurova političkog utjecaja. Ta je ''podudarnost'' kod nekih izazvala zgražanje i javne osude. Među njima je i jedan od pet članova Državnom izbornog vijeća Vicente Diaz koji je odluku okarakterizirao ''primitivnim prikazom izbornog oportunizma''.

>>Baš kao u Monty Pythonu: Venezuela dobila ministra sreće

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
08:45 06.11.2013.

I u Venezueli narod ima svoje "krkane"!

NE
Nepokolebljiv
08:48 06.11.2013.

I pozdrav im je "zgodan"! Jedino se (za sada) srame otvoriti saku ali i to ce doci!

DU
Deleted user
11:50 06.11.2013.

Inflacija je visa od 50%, nezaposlenost raste, oko 30% stanovnistva zivi u siromastvu dok oko 10% stanovnistva zivi u ektremnom siromastvu. Chavezova politika je unistila zemlju, a ovo sto se sada dogadja nije nista drugo no pokusaj zadrzavanja na vlasti chavezovaca kroz gradnju kulta licnosti! Sve vec vidjeno u propalim sistemima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije