Objavili snimku

Zatočenog jordanskog pilota militanti IS-a živog spalili

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.02.2015.
u 23:00

Glasnogovornik jordanske vlade jučer je kazao kako Jordan čini sve što može da bi oslobodio pilota

Militantni Islamske države objavili su video koji navodno prikazuje kako su isilovci živog spalili jordanskog pilota Maaza al-Kassasbeha zatočenog u kavezu, javlja Daily Mail. Na snimci se vidi muškarac obučen u narančasto odijelo u trenutku kad je zapaljen benzinski trag koji vodi do kaveza u kojem je zatočen.

Video prikazuje i vatru koja je brzo zahvatila kavez i bespomoćnog pilota koji je živ spaljen. Glasnogovornik jordanske vlade jučer je kazao kako Jordan čini sve što može da bi oslobodio pilota kojeg su zarobili pripadnici ISIL-a nakon što se njegov borbeni avion u prosincu 2014. godine srušio na području Sirije koje kontroliraju militanti.

Jordan najavio da će pogubiti šestero džihadista

Jordan je nakon što je ISIL objavio snimku u kojoj je navodno prikazano spaljivanje pilota Maaza al-Kassasbeha objavio da će u sljedećih nekoliko sati pogubiti šestero džihadista koji su osuđeni zbog povezanosti s ISIL-om.

Među njima je i Sajida al-Rishawi, džihadistica koja je trebala biti puštena u zamjenu za al-Kassasbeha. Ona je osuđena na smrt zbog svoje uloge u bombaškom napadu na tri hotela u Amanu 2005. godine u kojem je ubijeno 60 ljudi.

>> Islamska država prijeti ubojstvom jordanskog pilota

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:35 03.02.2015.

Svakim danom vidimo sve gore i gore posljedice Amercko-Britanske invazije blisko-istocnih drzava. Situacije ide od loseg na gore ne samo tamo nego i u Ukrajini gdje se Ameri bore do posljednjeg Ukrajinca. Imperij kaosa je stvarno napravio kaos po citavome svijetu.

TA
takitako
19:52 03.02.2015.

veliki grijeh zapada je sto vrsi agresije na arapske zemlje, sve su destabilizirali, palestinu, egipat,irak,siriju, libiu...tako se ne siri demokratija,tako se ubija, pljacka i destibilizuje svijet.

DU
Deleted user
20:51 03.02.2015.

Kako to da zapad sada kaže da je ovo gnjusan zločin? A ono što se dogodilo u Vukovaru Škrabrnji Dubrovniku po zapadu nije zločin čak si daju za pravo da izbjegavaju osuditi zločince i zločine koji su onda počinjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije