za planetu zemlju

Hrvatske znamenitosti i ove će godine na sat vremena utonuti u mrak!

Dubrovnik,mrak
Grgo Jelavić/Pixsell
18.03.2014.
u 18:00

U WWF-ovU globalnU inicijativU ''Sat za planetu Zemlju''osmu godinu zaredom uključit će se Hrvatska gašenjem rasvjete na zagrebačkoj katedrali, dubrovačkim Zidinama, južnom pročelju Dioklecijanove palače...

Eiffelov toranj, Buckinghamska palača, Empire State Building, Brandenburška vrata, Opera u Sydneyu, piramide u Kairu, Colosseum u Rimu i crkva Sagrada Familia u Barceloni samo su neke od najpoznatijih svjetskih znamenitosti koje će u subotu 29. ožujka 2014. od 20.30 do 21.30 sati utonuti u mrak.

Naime, riječ je o WWF-ovoj globalnoj inicijativi ''Sat za planetu Zemlju'' u koju će se i osmu godinu zaredom uključiti i Hrvatska gašenjem rasvjete na zagrebačkoj katedrali, dubrovačkim Zidinama, južnom pročelju Dioklecijanove palače i cijeloj splitskoj rivi te drugim znamenitostima u većim gradovima. Prošle je godine javna rasvjeta ugašena u 158 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj u 48 gradova.

Na konferenciji za novinare 19. ožujka inicijativu će predstaviti organizatori iz WWF- a te partneri na projektu: Tomislav Jurić iz ZET-a o pridruživanju zagrebačkog javnog prijevoza akciji; Seid Ružić iz Continental Filma o uključivanju glumaca iz filma "Čudesni Spider-Man" u inicijativu te Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade, dugogodišnjeg partnera WWF-a u ovoj akciji.

Globalna inicijativa WWF-a ''Sat za planet Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.

>>Hrvatska ponovno u mraku za 'Sat za planet Zemlju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije