POZNATI NAVIJAČI

Červar: Zec, učim od tebe! Sumnjali su, a ti si vrhunski

Goran Ivanišević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
10.09.2014.
u 12:40

– S Linom Červarom igram tenis, a posebno čuvam Čilićev dres već devet godina – kaže Ante Čačić.

Žuta loptica često odzvanja pokraj zagrebačke park-šume Dotrščina, s jedne strane mreže Lino Červar, a s druge Ante Čačić. Rivalstvo u teniskom centru San-Spin između trenerskog dvojca je veliko, a obojica su noć provela uz televizore diveći se trijumfu Marina Čilića na US Openu.

Jesi li ručao? Lupi onda jače!

Hvatam HRT u Skoplju! Ponosim se što sam Hrvat u Makedoniji, tu svi bruje samo o tom impresivnom uspjehu. Lani sam s njim razgovarao u svom Umagu, samozatajan je i fin dečko, a nisam ni sanjao da će tako brzo uspjeti... Sve komplimente dajem i Ivaniševiću! Čuo sam više sumnji da on ne može biti trener, ali njegov rad treba biti vrijedan divljenja – kaže zlatni rukometni strateg Lino Červar te dodaje:

– U njemu se krije veličanstven trener, onakvog kalibra kakav je bio i kao igrač! Radi s puno strasti, ima puno energije, a svoju energiju prenosi na Marina – kaže Lino. Gledali smo i sami Zeca kako radi s klincima u Umagu, trudi se naučiti svakoga, a afirmira ih rečenicama tipa: "Jesi li ručao? Pa lupi onda jače tu lopticu!"

– Odnos je fantastičan, naklon do poda i neka nam Goran stvara šampione i dalje! Zadivljuje to što se Marin digao preko noći, fizički je jači, noge mu rade kao singerica, ima sjajan servis i forhend, napredovao je u svim segmentima vrlo brzo. I upravo taj njegov skok preko noći trebao bi biti predmet rasprave stručnjaka kako se stvara šampion! Nakon meča, prije nego što sam sklopio oči, razmišljao sam o tome kako i ja kao iskusni trener, još uvijek učim. Dapače, imao sam što naučiti od Gorana i Marina! – hvali ga Červar.

Bit će toga još, siguran sam

Njegov teniski partner, bivši trener Dinama Ante Čačić dodaje:

Strastveni sam tenisač godinama, a popio sam sinoć čašu vina u Čilićevo ime, a već devet godina imamo dres koji mi je dao njegov rođak Davor. Pratio sam svaki poen i navijao, a on je bio fantastičan! Pazite, osvojio je devet setova zaredom protiv tenisača s kojima je dosad imao negativan omjer, apsolutno je dominirao nad velikanima, i siguran sam da će toga biti još!

>> Marin u top 10 uspjeha hrvatskog sporta

Komentara 4

HR
hr76
09:30 11.09.2014.

Červar, Ivanišević i Ćiro su menadžeri i veliki motivatori, a to je upravo ono što nažalost tek obični treneri Repeša, Kovač i Goluža nisu, oni su zapeli tu jednu stepenicu prije cilja. A takvi kao Červar i Ivanišević nam u glavnim sportovima trebaju kao ozebla zemlja sunce.

MA
matildica
15:42 10.09.2014.

kako ovaj klaun može izgovarati toliko dubokoumne rečenice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije