Nakon što je kao glavni član žirija MasterChefa gledatelje i natjecatelje reality showa osvojio svojim znanjem, jednostavnošću i pozitivnom energijom, jedan od najboljih hrvatskih chefova 40-godišnji Tomislav Gretić vraća se na male ekrane. Ovaj put kao kuhar i pol!
Brz, kratak i maštovit
Naime, od 2. travnja na RTL-u poznati gastroumjetnik s dvadesetogodišnjim iskustvom vodit će svoj kulinarski show koji će ići svaki dan i trajati samo devedeset sekundi.
– Vjerovali ili ne, u minutu i pol može se puno reći i naučiti. Cilj nam gledateljima dati ideju kako od nekih vrlo jednostavnih namirnica skuhati ukusno i maštovito jelo. Pokušat ću otkriti male tajne dobrih kuhara. Nećemo ništa komplicirati s pjenicama, detaljima, već inspirirati gledatelje i pokazati da kad je hrana u pitanju, sve je moguće – otkrio nam je poznati kuhar i dugogodišnji chef kuhinje rovinjskog hotela “Monte Mulini” čiji je nedavno postao i resident menadžer.
– Moja putovanja svijetom posljednjih 15 godina i istraživanje svjetskih kuhinja pokazali su se ključnima u novom poslu. Želimo predstaviti hotel Monte Mulini kao pravi mali gastrodragulj – objašnjava Gretić koji je znanje stjecao svuda po svijetu dok se sa suprugom Švicarkom Priskom Thuring nije skrasio u Rovinju. Od svog malog raja na zemlji trebao se nakratko oprostiti prošli vikend kad je u Zagrebu snimio čak 21 emisiju novog kulinarskog showa.
Australija za kraj
I dok neki kuhari tvrde da sve imaju u malom prstu, Tomislav drugačije gleda na svoj posao. – Kuhari koji kažu da sve znaju, ne govore istinu. Uvijek možete naučiti još nešto, pa i od momka koji pere suđe. Primjerice, u slasticama nisam veliki majstor – priznaje kuhar koji se odmara putujući.
– Ne mogu bez putovanja. Prošle sam godine bio u Kanadi i na Karibima. Važno mi je da ondje gdje se odmaram nema signala za mobitel. Od kontinenata ostali su mi još Južna Amerika i Australija koju još nisam posjetio jer znam da se odande ne bih vratio. Sve što sam vidio i čuo o toj zemlji bilo mi je predobro. Zbog toga sam je i ostavio za kraj – kaže Tomislav.
A suđe,tko će oprat toliko suđe?Pa dvaput više vremena treba za čišćenje i pranje od vašeg kuhanja.Piši propalo.