dijeli ih ocean

On u Osijeku, ona u Panami, a vole se već tri godine! Koja je njihova tajna?

Ivan Lešić, Maria Jose Angelkos
Foto: Privatni album
1/5
11.02.2015.
u 11:15

Ivan Lešić i Maria Jose Angelkos u sretnoj su vezi unatoč tome što su udaljeni 10.000 kilometara jedno od drugoga, a ključ uspjeha je, slažu se oboje, povjerenje, iskrenost i velika volja

On je iz Osijeka, a ona iz Panama Cityja. Iako ih dijeli 10.000 kilometara, u sretnoj su vezi već tri godine.

Ivan Lešić (26) i Maria Jose Angelkos (25) upoznali su se u Osijeku kada je ona početkom 2012. bila na dvomjesečnoj volonterskoj praksi preko studentske organizacije AIESEC. Kako to već bude, nakon nekoliko zajedničkih izlazaka zaljubili su se, družili, zabavljali i uživali, a onda je ona otišla. Iako su svi njihovi prijatelji mislili kako je to bila samo lijepa kratkotrajna romansa koja neće trajati zbog njihove udaljenosti, oni su svima pokazali da je ljubav ipak pobijedila. Nije ih razdvojio niti ocean koji ih dijeli, a niti to što su se viđali dva puta godišnje. Ovog tjedna proslavili su tri godine veze, a pravo slavlje će tek biti krajem mjeseca kada će Ivan otputovati u Belgiju nakon čega će zajedno ići godišnjicu proslaviti u Pariz.

Iako su u početku i sami mislili kako neće moći održati vezu na daljinu, čim je prešla hrvatsku granicu, Maria je znala da moraju pokušati.

– S obzirom na to da smo oboje planirali za dvije-tri godine upisati magisterij negdje u Europi, dogovorili smo se da ćemo do tada biti u vezi na daljinu. Pa kako bude. Bilo je teških trenutaka zbog te udaljenosti, no imali smo jaku volju i želju održati našu vezu – priča nam Ivan.

Ključ uspjeha - povjerenje

Kaže da je ključ uspjeha definitivno u povjerenju, ali i odricanju.

– Potpuno smo iskreni jedno prema drugome. Ona zna sve o meni, ja znam sve o njom. S kim se družimo, izlazimo, idemo na kavu. Bez povjerenja sigurno ne bismo uspjeli. A ni odricanja. Puno toga smo se morali odreći da bismo platili put do Paname ili  do Hrvatske – ističe Ivan. S njim se slaže i Maria.

– Kako bismo održali vezu na daljinu, morali smo imati ogromno povjerenje jedno u drugo, poštovanje i snažnu komunikaciju i biti potpuno iskreni jedno prema drugom. I najvažnije, imati volju da se vidimo u svakoj mogućoj prilici – ispričala nam je 25-godišnja Panamka.  

Ivan i Maria komuniciraju na engleskom jeziku, on uči španjolski, a ona polako počinje razumjeti hrvatski. Bez pametnog telefona i interneta, kažu, ne bi mogli živjeti. Čuju se stotinu puta dnevno i dijele svaki trenutak svog života.

Ivan je u posljednje tri godine tri puta na 20-ak dana bio u Panami, a Maria, ne računajući prvi put kad je došla, tri je puta letjela za Hrvatsku.

Maria je jesenas upisala jednogodišnji magisterij u Belgiji pa je bliže svojoj ljubavi. Zbog toga joj nije bio problem dva puta u posljednjih nekoliko mjeseci doći u Hrvatsku, a u našoj će zemlji provesti i uskrsne praznike.

Sele se u Njemačku

Ono što im se kada su počeli vezu činilo toliko dalekim, sada će se dogoditi za nekoliko mjeseci. Naime, na ljeto planiraju početi živjeti zajedno i to u Njemačkoj.

– Vidjet ćemo kako ćemo se ondje snaći s poslom. Ako ne bude išlo, otići ćemo za Panamu – kaže Ivan.

I Marijina i Ivanova obitelj od početka je prihvaćala njihovu vezu i bila im velika podrška.

– Njezin tata svojim prijateljima govori kako sam ja njegov sin kojeg nikada nije imao. Maria se redovito čuje s mojim roditeljima, a ja s njezinima. Podupiru nas u svemu – kaže Ivan.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:39 11.02.2015.

Nije tajna da strankinje vole nas Hrvate. bio sam u 23 zemlje svijeta i svega je tu bilo ;) Jedino u Hrvatskoj najlošije prolazim, a sad očito je to problem u ovim našim ženama koje su teške materijalistkinje (čast iznimkama),ma), tako da se ni ne čudim što dečko čuva ovu kao kap vode na dlanu.

GE
gensher
12:27 11.02.2015.

Tajna je u tome što ih djeli ocean.

PA
Paton
11:49 11.02.2015.

niti okean ih nije razdvojio mene razdvoji sama pomisao na okean

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije