APEL

59 posto Francuza za ponovno otvaranje bordela

bor
20.03.2010.
u 08:00

Zastupnica vladajuće stranke UMP francuskog predsjednika Sarkozyja, Chantal Brunel, pozvala je vladu da razmotri mogućnost legaliziranja centara gdje bi prostitutke mogle usluživati klijente, unutar jednog legalnog i zaštićenog okvira

Zastupnica vladajuće stranke UMP francuskog predsjednika Sarkozyja, Chantal Brunel, pozvala je vladu da razmotri mogućnost legaliziranja centara gdje bi prostitutke mogle usluživati klijente, unutar jednog legalnog i zaštićenog okvira.

Vrijeme je da se prestane s pokušajima da se ukine prostitucija i da se fokus prebaci na to da prostitucija postane sigurnija i transparentnija djelatnost, rekla je Brunel.
Čini se da zastupnica nije usamljena u ovoj ideji: naime, čak 59 posto građana Francuske podupire ideju otvaranja "zatvorenih kuća", odnosno bordela.

Bordeli su u zakonom zabranjeni 1946. godine, kada je zatvoreno više od 1400 bordela u Francuskoj. Ukidanje je izborila Martha Richard, prostitutka koja je kasnije postala političarka.

Brunel ipak napominje kako se ne zalaže za povratak modela koji je vladao prije 1946., već za otvaranje "otvorenih kuća", u kojima bi bila dostupna medicinska njega i sklonište.

Inače, procjenjuje se da u Francuskoj radi između 20.000 i 30.000 muških i ženskih prostitutki, a čak 80 posto njih nije iz Francuske.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:11 09.04.2010.

Eto na, kurve da, a marame na licu ne. Zakoni, zakoni, hrvatska je još \"milamajka,\" kad bi još imala malo čvršći stav prema vani, i malo više empatije prema unutra, bila bi \"the best place on earth to grow your children.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije