Nepravomoćno

Afera Nanbudo: Srećko Ferenčak i Petar Turković oslobođeni

Srećko Ferenčak i Petar Turković
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
12.10.2017.
u 13:24

Ni Ferenčak ni Turković nisu došli na Županijski sud u Zagrebu na izricanje presude

Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a, i Petar Turković na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno su oslobođeni optužbi za zloporabu položaja u aferi Nanbudo.

Riječ je o trećem suđenju, a na prethodna dva bili su osuđeni, no obje je presude ukinuo Vrhovni sud.

Njih se dvojica na objavi presude nisu pojavila pa su u sudnici bili samo njihovi odvjetnici Tomislav Grahovac i Ljiljana Planinić te tužiteljica Radmila Sučević.

Obrazlažući presudu, sutkinja Irena Kvaternik navela je kako sud smatra da tužiteljstvo nije dokazalo navode optužnice. Analizirala je što su bile sporne, a što nesporne činjenice za sud. 

Optužnica ih je teretila da su zemljište od 5000 metara četvornih, namijenjeno gradnji Centra za dnevnu skrb invalidnih osoba, 2002. preprodali Konzumu za 10,6 milijuna kuna.

Na prvom suđenju bili su osuđeni na po godinu i pol dana zatvora, a na drugom na djelomično uvjetne kazne, no obje je presude ukinuo Vrhovni sud.

Komentara 30

IV
ivica.vranjic
13:32 12.10.2017.

Otvorit Goli Otok za sudce i tu mafiju! 80% svih problema Hrvatske temelji se na selektivnom funkcioniranju pravosuđa!

NE
neboiznadzagreba
13:47 12.10.2017.

Hrvatsko sudstvo je oslobodilo Arkana, pa što ne bi i Ferenčaka!

DU
Deleted user
13:49 12.10.2017.

Ne preostaje drugo uz ovakovo sudstvo, do pravdu uzeti u svoje ruke. Tko je na hrvatskim sudovima nasao traziti pravdu, u krivoj se crkvi nasao molit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije