Njemačka ministrica:

'Ako Ukrajina padne, oni su sljedeća ruska meta'

Ukrainian servicemen fire a self-propelled howitzer towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
17.09.2024.
u 17:38

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock smatra da je potpora njezine države Ukrajini garancija opstojnosti Moldavije.

Potpora Ukrajini jamči opstanak susjedne Moldavije, izjavila je u utorak njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock na konferenciji na kojoj se govori o zabrinutostima oko djelovanja Rusije u toj regiji. "Sve što činimo za potporu Ukrajini također znači poticanje stabilizacije u odnosu na Moldaviju. Jasno je što je najveća briga ljudi ovdje: ako Ukrajina padne, Moldavija je sljedeća zemlja na redu", rekla je Baerbock.

Baerbock je stigla u posjet Kišinjevu na ministarski sastanak Moldavske partnerske platforme, zajedno sa saveznicima iz Francuske i Rumunjske. Njemačka, jedna od glavnih vojnih pristaša Kijeva u Europi, pokrenula je platformu nakon što je Rusija napala Ukrajinu 2022., oslikavajući je kao dio širih napora da se stabilizira gospodarstvo Moldavije i zaštiti od ruskih dezinformacija.

Predsjednica Moldavije Maia Sandu rekla je da se zemlja još uvijek suočava s ozbiljnim izazovima i pozvala partnere da povećaju svoju potporu. "Ruski rat protiv Ukrajine, kojem svjedočimo od prvog dana, nanio je ogromnu štetu našem gospodarstvu. Neizvjesnost uzrokovana ratom i dalje ozbiljno koči naš gospodarski razvoj i kočit će ga sve dok rat traje", rekla je Sandu.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Nestvarne scene u češkom gradu. Pukla brana Odre, voda preplavila kuće i tvornice

Ukrainian servicemen fire a self-propelled howitzer towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
1/21

Komentara 15

NI
nisamrobot
23:36 17.09.2024.

Vidim da se puno bavi propašću njemačke autoindustrije. Prava ministrica koja se bori za svoju zemlju.

XY
XYZ52
07:28 18.09.2024.

Uistinu svatko moze biti ministar a za to imamo svakodnevne potvrde u nasoj lijepoj Hrvatskoj. Moj pas je podosta inteligentniji od nje. A zbog cega bi Rusija napala Njemacku ili bilo koju drugu zemlju u Europi koja ne ugrozava sigurnostt ruskih granica? Ta laprdanja o sirenju ruskog carstva pokusava prodati Zelinski, s katostofalnim posljedicama za vlastitu zemlju.

ŠI
Šipak
19:26 17.09.2024.

Ako je to rekla njemačka ministrica vanjskih poslova onda je to točna informacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije