Preokret

"Alen mi je pijan priznao da ga je na putu do bolnice istukao otac!"

'12.04.2010., Karlovac - Alen Ajkic mladic kojeg su prije dva tjedna brutalno pretukli karlovacki policajci ratio se iz bolnice kuci. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
05.05.2011.
u 20:20

Odvjetnik Žaja upozorio je na nesklad u medicinskoj dokumentaciji prema kojoj lomovi kod Ajkića na rendgenu uopće nisu uočeni.

Oko mjesec dana nakon poznatih događaja na pumpi Tifon, Alen Ajkić i ja sjedili smo u kafiću. Popili smo jer je on prije toga istukao curu. Govorio je da mu je u životu važan jedino novac. Tada mi je rekao i da ga je zbog novca na putu od Tifona do bolnice pretukao otac – dio je svjedočenja Danijela Plivelića na suđenju karlovačkom policajcu Kristijanu Magliću.

Plivelić je rekao da ga je Ajkićev otac, nakon što se doznalo da je sličnu izjavu već dao u istrazi, pokušao pregaziti motociklom te da zna kako je neke ljude nagovarao da ga pretuku.

– Stariji Ajkić više mi je puta prijetio, vikao na mene da sam druker. Njegov sin prijetio mi je pak u sudskom hodniku. Sve sam to prijavio policiji – rekao je Plivelić.

Time je donio potpuni obrat u cijeli slučaj, iako je Ajkićev odvjetnik Fran Olujić prigovorio na istinitost svjedočenja. Na inzistiranje Maglićeva branitelja Zvonka Žaje, u sudnici su pregledani zapisi s nadzornih kamera na crpki. Iako se sukob Ajkića i Maglića ne vidi, u više navrata kamere su snimile Ajkića kako, nakon sukoba, šeće po crpki i razgovara na mobitel. Tek petnaestak minuta poslije kamere su ga prvi put zabilježile s papirnatim ručnicima u rukama. Tada se na papiru mogu uočiti i tragovi krvi.

Saslušani su i policajci koji su te noći službeno intervenirali. Tihomir Bandula rekao je da je iz bolnice dobio informaciju da su Ajkića pregledala tri specijalista koji su utvrdili tek lakše ozljede. Odvjetnik Žaja upozoravao je i na nesklad u medicinskoj dokumentaciji prema kojoj rendgenskom snimkom nakon primitka u bolnicu brojni lomovi kosti na Ajkićevoj glavi nisu zamijećeni, a otkriveni su više od 12 sati poslije, nakon pretrage MSCT-om. Suđenje se nastavlja u lipnju.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar _Hedon_
_Hedon_
22:33 05.05.2011.

mala lopina, bit će isti čaća... pljuc

OB
-obrisani-
07:36 06.05.2011.

Kako se kaze prevara ili prijevara... pitam zato sto se svuda i stalno mjenja pravopis, pitam sa razlogom ,prije nego li me optuzite ..?!

OB
-obrisani-
07:34 06.05.2011.

Ciganska posla,a mislio i htio tuzit policajce.... Smrad mali.... Cacu mu zatvotit zbog pokusaja prijevare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije