KANDIDAT ZA PREMIJERA

ANKETA Što mislite o potezu Zorana Milanovića?

Zagreb: Peđa Grbin održao izvanrednu konferenciju za medije, pridružio mu se i predsjednik Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2024.
u 17:14

Predsjednik je na društvenim mrežama poručio građanima da će nastavljati obnašati svoju dužnost do parlamentarnih izbora

Nakon što je ranije danas objavio datum parlamentarnih izbora, predsjednik Republike Zoran Milanović šokirao je javnost objavom da će se na istima kandidirati. Dojmovi se još sliježu, čekaju se službene reakcije stranki i političara, a društvene mreže "gore" od reakcija građana. 

Zoran Milanović kandidirat će se na predstojećim izborima kao nositelj liste SDP-a u I. izbornoj jedinici, o čemu su on i predsjednik SDP-a Peđa Grbin izvijestili na konferenciji za novinare, a Milanović najavio pobjedu i formiranje vlade nacionalnog spasa.

- Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima - objavio je Milanović na Facebooku. 

A što vi mislite o odluci Zorana Milanovića? Recite nam u anketi:

VIDEO Milanović šokirao Hrvatsku, izlazi na parlamentarne izbore

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar Castro
Castro
19:05 15.03.2024.

Od trenutnih koji su sada na vlasti sigurno je bolji… ovo šta ovi rade to mogu svi. Ovaj bar ne krade. Ipak….. moj glas neće dobiti.

LO
Lolita3
19:05 15.03.2024.

Dva pitanja: 1. da li će odobriti slanje naše djece za topovsko meso u Ukrajini i 2. da li će reaktivirati Porez na nekretnine?

DU
Deleted user
20:18 15.03.2024.

Jedina logična odluka! Druge nema ! Svi zajedno za našu budućnost ! Milanović je pozvao na široku koaliciju svih koji su ujedinjeni oko temeljnih pitanja Hrvatske jedino zločinačka iskače iz toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije