ANTE TOMIĆ

'Napad na mene bio je naručen, zašto bi me inače slikao?'

ante tomić
Foto: Screenshot: HRT
09.03.2014.
u 14:25

U današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2" gostovao je pisac i novinar Ante Tomić, kojeg je voditelj Aleksandar Stanković na početku emisije nazvao Elvis među piscima, citirajući Mišu Kovača.

U današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2" gostovao je pisac i novinar Ante Tomić, kojeg je voditelj Aleksandar Stanković na početku emisije nazvao Elvis među piscima, citirajući Mišu Kovača.

- Imam samo jedan dobar razlog da ne dignem ruku na sebe. Ja sam roditelj, meni ne pripada pravo da dignem ruku na sebe - rekao je Ante Tomić na početku emisije.

Nakon što ga je prije nekoliko dana nepoznata osoba zalila kantom izmeta usred splitske Pjace dok je ispijao kavu, Tomić kaže kako ga je bijes gotovo prošao.

- Ostao je samo neki bijes, koji je zapravo izdušio. Zapravo sam dobro i jako sam se trudio da budem dobro. Iako je lijepa pažnja prijatelja, no nakon nekog vremena sve me to počelo živcirati. Shvatio sam da brzo moram doći sebi - kaže Tomić.

'Ne volim biti žrtva'

Nakon nemilog incidenta, Tomić kaže kako se istuširao i vratio na isto mjesto ponovno na kavu, jer ne želi biti žrtva.

- Ne volim biti žrtva, jer nisam jadan, napadač nije postigao efekt koji je htio. Znam ljude kojima se desi nepravda i cijeli se život sažalijevaju - objašnjava Tomić, odbacivši aluzije nekih komentatora kako je osramoćen.

Iako ne zna tko ga je napao, vjeruje da je napad bio naručen.

- U trenutku kada se to dogodilo, bio sam u šoku, ali očevici kažu da je rekao 'evo pa ponovno piši o meni' i onda me fotografirao i zato mislim  da je to naručeno, jer ne znam zašto bi me inače slikao. To se nikome nije dogodilo nego meni. To se ne događa u Splitu - kaže Tomić kako su internetski komentatori stvašta napisali o tom događaju.

- Bog se pojavio u kanti govana. Hrvatska teologija stvarno je predivna - ironično je zaključio.

Tomić kaže u Splitu nije lako živjeti, jer mu često svašta dobacuju na ulici.

- U Splitu je javna netrpeljivost jako izražena, javno vam na ulici dobacuju ako vas ne toleriraju. O meni pišu grafite, što mi na neki način imponira, ali je iscrpljujuće, pa postao sam dosta ravnodušan. Jedini je problem ako sam s djecom, ne želim da oni to proživljavaju - opisuje Tomić.

Kada se napad dogodio kaže da je u prvom trenu bio sretan jer nije s djecom. Iako su ga mnogi napali i zajedljivo likovali što je zaliven izmetom, na njegovo iznenađenje Jadranka Kosor pozvala ga je na kavu, iako je nekoliko puta oštro napao putem svojih tekstova.

- Sa zadovoljstvom ću popiti kavu s Jadrankom Kosorom. Jedna dobra stvar koja se dogodila jest da sam otkrio da je Jadranka Kosor pristojna osoba i njena pristojnost me posramila - rekao je Tomić.

'Sanader je predsjednik svemira'

Tomić se osvrnuo i na tri susreta s Ivom Sanaderom, za kojeg kaže kako ga se ne treba više cipelariti, jer je ionako završio u zatvoru.  

- Triput sam se susreo sa Sanaderom. Jednom me pozvao me na ručak u Banske dvore i ostavio ugodan dojam na mene, iako nije promijenio moje mišljenje o njemu. Posljednji put posjetio sam ga u zatvoru i bilo mi je fantastično što se nije nimalo promijenio - ispričao je Tomić. Kaže kako ga je išao posjetiti jer ga je zanimalo kakva je osoba postao nakon uhićenja.

- Bio je ista osoba, predsjednik svemira i veliki lider. Valjda mu to pomaže da se ne objesi. Nisam siguran da imam talent da opišem takvog junaka - ispričao je Tomić.

Komentara 145

DU
Deleted user
14:45 09.03.2014.

Sto reci za ovaj jad od novinara i pisca. Split je sve rekao.

SG
sokac.granicar
14:55 09.03.2014.

ako je ovo primjer hrvatske intelektualne elite , e onda majko mila nama svima...još nam je i dobro...tri složene rečenice...nemoguće, imalo složena misao i konstrukcija nemoguće...iole izložena cjelovito mišljenje...nula bodova

DU
Deleted user
14:44 09.03.2014.

Takvi su inače naši "veliki" pisci uzmu nekog na zub i pljuju po njemu bez pokrića i onda jednog dana dožive prosvjetljenje, a na redu je netko drugi. P.S. U hrvatskom jeziku nisu govna nego izmet (fekalije).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije