Antea Žeravica - Libertas

Profesori u manjim grupama lakše prepoznaju talent i usmjeravaju ljude

antea žeravica libertas
15.04.2015.
u 12:00

Poslovnjaci i studenti govore zašto su odabrali školovanje na prestižnim privatnim fakultetima

Kad je došlo vrijeme da upiše fakultet, Antea Žeravica živjela je u SAD-u, a htjela se vratiti u Hrvatsku. No željela se obrazovati na engleskom jeziku i da studij bude onaj koji ju je oduvijek zanimao. Na Libertasu našla je upravo ono što je tražila – nastavu studija međunarodno poslovanje i međunarodni odnosi na engleskom jeziku.

– Kad sam krenula na fakultet, živjela sam u New Yorku i bilo mi je jasno da na većim fakultetima nema prevelikog pristupa ni komunikacije sa profesorima, a meni je to iznimno važno. Manje radne grupe omogućuju slobodu komunikacije i prijateljski odnos s profesorima i kolegama pa možemo ulaziti u razne rasprave o temama koje su i nama kao studentima zanimljive, što je gotovo nemoguće kada imate 50 do 100 kolega na jednom kolegiju – kaže 26-godišnja Antea, trenutačno zaposlena kao akreditirana asistentica u uredu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice. Na ovom je poslu od pristupanja Hrvatske u EU i jako je zadovoljna. Na fakultetu je, kaže, dobila maksimum koji joj je bio potreban za uspješno traženje posla.

– To je prednost kolegija s manjim radnim grupama – profesor može prepoznati talentirane i usmjeriti studente u područje gdje će najviše napredovati čime se stvaraju veće šanse za pronalazak posla – kaže dodajući da joj je želja vratiti se u Hrvatsku.

>> Požuri, uključi se i osvoji punu stipendiju!

Komentara 1

AA
aabbcc
15:47 15.04.2015.

Privatni fak. i skole svugdje u svijetu vazi da su za one koji nemaju dobre ocjene i ne mogu upisati prave Drzavne skole...__ Tako vam je to a vi pisite sta hocete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije