Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAŠNJENI RAZLOZI

AstraZeneca povlači cjepivo protiv bolesti COVID-19 diljem svijeta

FILE PHOTO: A health official draws a dose of the AstraZeneca's COVID-19 vaccine manufactured by the Serum Institute of India, at Infectious Diseases Hospital in Colombo
Foto: Dinuka Liyanawatte
1/3
08.05.2024.
u 10:23

Tvrtka je podnijela zahtjev za povlačenje cjepiva 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja

AstraZeneca priopćila je da je pokrenula povlačenje svog cjepiva protiv COVID-19 u cijelom svijetu zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva". "Kako je od tada razvijeno više varijanti cjepiva protiv COVID-19, postoji višak dostupnih ažuriranih cjepiva", priopćila je u utorak tvrtka dodajući da je to dovelo do pada potražnje za cjepivom Vaxzevria, koje se više ne proizvodi i ne isporučuje.

Tvrtka je također rekla da povlači odobrenja za stavljanje u promet cjepiva Vaxzevria u Europi. Prema medijskim izvješćima, englesko-švedski proizvođač lijekova prethodno je u sudskim dokumentima priznao da cjepivo uzrokuje nuspojave poput krvnih ugrušaka.

Tvrtka je podnijela zahtjev za povlačenje cjepiva 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja, navodi Telegraph, koji je prvi izvijestio o razvoju situacije. AstraZeneca počela se baviti cjepivima protiv respiratornog sincicijskog virusa i lijekovima za pretilost prošle godine nakon usporavanja rasta zbog pada prodaje lijekova protiv COVID-19.

 

GALERIJA Službeno otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj: 'Izuzev Pelješkog mosta, to je najveće arhitektonsko postignuće'
FILE PHOTO: A health official draws a dose of the AstraZeneca's COVID-19 vaccine manufactured by the Serum Institute of India, at Infectious Diseases Hospital in Colombo
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije