Ava: Profesor me počeo maltretirati nakon što me pitao volim li lizati

Ava Karabatić
Foto: Dino Stanin/VLM
1/3
09.10.2009.
u 16:07

Ava Karabatić, optužena za ucjenjivanje profesora Nižića, zanijekala je optužbe, tvrdeći da je novac bio profesorov dar kada je rekla da odlazi iz Zadra.

Zbog profesora Živka Nižića i njegovih maltretiranja mislila sam se prebaciti na studij u Zagreb, nisam više mogla trpjeti da me ponižava, zove me i upućuje poruke seksualnog ali i prijetećeg sadržaja. Nije istina da sam s dečkom i majkom pokušala ucijeniti profesora za 2000 eura.

Trpjela četiri mjeseca

To je bio njegov dar kada je čuo da se zbog njega želim maknuti iz Zadra i da sam o svemu obavijestila obitelj i dečka, a o preostalih 7000 eura koje je profesor dao nisam znala ništa i to je bez mog znanja učinio moj dečko – ovo je novinarima Večernjeg lista ispričala Ava Karabatić, 21-godišnjakinja iz Splita i studentica talijanskog i latinskog jezika na Sveučilištu u Zadru, koja je u srijedu s dečkom Špirom Miličićem (24) i majkom Sanjom Karabatić (39) uhićena zbog sumnje da su ucjenjivali pročelnika Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru Živka Nižića i uzeli mu 9000 eura ucjenjujući ga zbog kompromitirajućih SMS poruka Avi Karabatić.

Ava tvrdi da je ona žrtva i da je četiri mjeseca trpjela ponižavajuće poruke koje joj je upućivao profesor. Tvrdi nam da je već neko vrijeme ona, ali i druge djevojke žrtva profesorovih dobacivanja i seksualnih aluzija.

– Čim je neka cura malo zgodnija, čim ima veće grudi, malo zanimljivije oči, kod profesora Živka Nižića će ili pasti ispit ako mu se ne poda ili će prolaziti, ali u tom slučaju mora biti njegova asistentica, živjeti u njegovu unajmljenom stanu u Diklu i biti žrtva njegova iživljavanja. Sve je počelo ovog proljeća kad sam ga srela u gradu, lizao je sladoled i pitao me: ‘Voliš li lizati’.

- Hvalio me da sam najperspektivnija studentica, a kako sam bila članica kazališta mladih na fakultetu, otuda je i dobio moj broj. Puno su mi na početku značile njegove pohvale jer sam sada u najosjetljivijim godinama i onda sam mu, više kao djedu, poslala poruku “Obožavam Vas” – kaže A. Karabatić.

Prijetnje i pohvale?

No tvrdi da je tada profesor Nižić nastavio slati poruke, u početku one tipa ‘Ljubim ruke’, ‘Hoćemo li na ručak’, da bi sve završilo s ‘Čuvajte se međunarodna droco’, ‘Zašutila si droljo’, ‘Ipak ostajem na faksu’. Nakon toga, kaže, na poruke i pozive više nije htjela odgovarati, no on je i dalje, kako je rekla, navaljivao i tražio da mu mobitelom šalje sliku svojih grudi.

Ž. Nižić nam je danas bio nedostupan iako smo ga tražili kod kuće i na poslu. Budući da su se pojavile tvrdnje da je profesor uznemiravao više studentica, danas smo na Sveučilištu potražili studentice talijanistike, a samo jedna je pristala govoriti. Ona je pak o Ž. Nižiću imala samo riječi hvale.

Komentara 60

VB
vin-bush
20:16 09.10.2009.

Profesor Nižić i Mihac,dvije iste budale.Seksualni manijaci.Stavi ti svoju sliku,pa neka ti je žene podrobno izanaliziraju,kao što si ti secirao Avu.Muški šovinista!

MM
Mladen Miletić
20:09 09.10.2009.

Proces sudska praksa ucijenjivače se ostavlja na slobodi da se znaju i mogu obračunavati sa ucijenjenima. Neznam šta mi mamamradi ili dečko ja nisam kriva što neznam lizati !

Avatar Jana
Jana
21:01 09.10.2009.

onda sam mu, više kao djedu, poslala poruku “Obožavam Vas” – kaže A. Karabatić. jadnica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije