Karlovac

Uhićena trojica napadača na iračkog azilanta, slomili mu čeljust

policija, očevid
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
08.02.2017.
u 14:49

Napad se dogodio u utorak u 20.10 sati u naselju Banija.

Dvojicu muškaraca i jednog maloljetnika privela je u srijedu karlovačka policija zbog sumnje da su u utorak navečer u karlovačkoj četvrti Banija pretukli i teško ozlijedili 18-godišnjeg azilanta iz Iraka, slomivši mu čeljust.

 U PU karlovačkoj se doznaje kako je policija dovršila kriminalističko istraživanje te privela 21-godišnjaka, 36-godišnjaka i jednog maloljetnika, koje sumnjiči da su u utorak oko 20,10 sati bez osobitog povoda i razloga napali 18-godišnjeg Iračanina, koji je tom prilikom teže ozlijeđen.

 S kaznenom prijavom za nanošenje teških ozljeda sva trojica će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku.

 Zamjenik ravnatelja karlovačke Opće bolnice Vladimira Bauera ujutro je izjavio kako je azilantu u napadu slomljena čeljust, zbog čega je u srijedu prebačen na odjel maksilo-facijalne kirurgije Kliničkog bolničkog centra Dubrava u Zagrebu, gdje će tijekom dana biti podvrgnut operaciji.

 Pretučeni azilant inače je smješten u Centru za odgoj djece i omladine u gradskoj četvrti Banija, a ravnateljica Centra Nataša Vučković-Ivošević kazala je da je riječ o mladiću koji je prije dva mjeseca s već stečenim azilom primljen na smještaj u taj centar.

 "Riječ je o vrlo vedrom i dobrom mladiću i zaista zasad nemam nikakvih informacija o tome kako je i zašto došlo do napada na njega. Naši zaposlenici ostali su zgranuti ovim događajem, a mogu reći da se takav osjećaj provlači i među našim korisnicima, osobito među nekolicinom izbjeglica iz Afganistana i susjednih kriznih područja koji u našem Centru, prema naputku MUP-a, imaju smještaj do organizacije nastavka njihova puta za Zapadnu Europu, što im je krajnji cilj. Nadam se samo da će se naš azilant brzo oporaviti, a ovakvi napadi nanose i tešku štetu našoj lokalnoj zajednici", izjavila je Vučković-Ivošević.

>>Netrpeljivost se ne smanjuje: Broj napada na izbjeglice i azilante u Njemačkoj i dalje je visok

>>Snimateljica koja je udarala izbjeglice osuđena na tri godine uvjetno: 'Bilo je strašno, trčali su prema meni'

Komentara 8

Avatar Abcd....
Abcd....
11:18 08.02.2017.

Pokusao napasti lokalne djevojke pa dobio po lampi, posteno.

TO
Tomec
10:57 08.02.2017.

Sto je tu sramotno?

MX
Mister X
10:31 09.02.2017.

Hrabri Hrvatine slomili mu čeljust i ubili Alaha u njemu ! Pa ne će doći na ideju da bježi od terorista i opasnosti po život iz domovine gdje bombe rakete padaju sa neba a iza svakog ćoška terorista vreba !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije