Osuđena humanost

Žena (70) hranila mačke u svojoj ulici: Dobila je novčanu kaznu od 132 eura

Stablo u Zadru dobilo kaznu za parkiranje
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
20.03.2023.
u 13:51

Primam socijalnu pomoć od 172 eura mjesečno, kako da preživim sa 40 eura koji mi ostanu, govori nam bakica pokazujući potvrdu o jedinom prihodu

Nevenka Ristović (70) dobila je kaznu od komunalnih redara Grada Pule jer je, kako se navodi  "okrivljenica hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu". Ristović je kažnjena s 132 eura zbog brige o mačkama. - Nije istina to što su napisali, da bacam hranu. Pojavili su se ovdje jedno jutro u 9 sati u siječnju, zaskočili me i slikali mobitelom i onda sam za dva mjeseca dobila kaznu, točno na 8. mart. Piše na njoj da sam okrivljenica, kao neki zločinac. Nisu me htjeli poslušati da macama hranu dajem uredno; stavim zdjelice, napunim, pričekam da pojedu i onda sve odnesem kući i tako dva puta dnevno, ispričala je Nevenka

- Žalila sam se, zamolila da mi ne kažnjavaju jer jednostavno nemam kako platiti kaznu. Primam socijalnu pomoć od 172 eura mjesečno, kako da preživim sa 40 eura koji mi ostanu, rekla je za portal Istra24.

VIDEO Inervencija spašavanja mačke

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
14:30 20.03.2023.

Neka sada Gradonačelnik objavi imena tih revnih komunalnih redara. Lako je iznemogle i stare kažnjavati kazni one koji to zaslužuju. Koliko prijava za nepoštivanje zakona o građenju su podnijeli do sada.

PO
poluvodič
14:25 20.03.2023.

Redarima od srca želim da imaju 100Eura penzije kad odu u mirovinu. Ljudski bijednici

SM
smiljka
15:26 20.03.2023.

Živimo u Apsurdistanu (mislim na cijelu Evropu) Zašto se Načelnici općine i Komunalni redari koje plaćaju ne pobrinu za svoje stanovnike (riječ je o slobodno živućim mačkama). Prema Pravilima Unije i njihovim vlastitim pravilima dužni su mačkama osigurati veterinarsku skrb (s cijlem sprečavanja raznih zaraznih bolesti i naravno nekontroliranog razmnožavanja) . Također su dužni osigurati skloništa sa hranom za postojeće životinje . Isti se problem pojavljuje u svim općinama. Znači problem je u državi -vladi !! Šteta što mačke nemaju glas na IZBORIMA . Neka općina Pula pošalje meni račun za kaznu za prekrasnu i empatičnu umirovljenicu. Sram da ih bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije