NOVI PREOKRET

Banožićeva odvjetnica povukla zahtjev: Bivši ministar obrane ipak se ne vraća u Sabor?

Zagreb: Sabor raspravlja o vojnoj pomoći za potporu Ukrajini
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.11.2023.
u 16:06

Neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu uz bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Marija Banožića u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, na temelju punomoći, podnijela u petak, doznaje se u Hrvatskom saboru.

– Ne bih to komentirao – kratko je odgovorio Hini Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje je o tom zahtjevu trebalo raspravljati i odlučivati na sjednici u utorak. No, sjednica je otkazana, objavljeno je u ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora.

Samo nekoliko sati prije toga Jankovics je rekao kako će MIP-u predložiti da prihvati zahtjev Banožićeve odvjetnice.

– U dobroj vjeri tako ću postupiti pa ćemo vidjeti kako će glasovati preostalih osam članova Povjerenstva – rekao je Jankovics, koji prije najavljene sjednice MIP-a nije želio iznositi nikakve pojedinosti.

VEZANI ČLANCI: 

Ipak, neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu uz bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita. Osim toga, dobro upućeni izvor istaknuli su da su od petka ujutro, kad je na temelju punomoći MIP-u podnesen zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra.

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen. Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.

VIDEO Izazivanje prometne nesreće: Banožiću prijeti od jedne do 15 godina zatvora

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar mlijeko
mlijeko
15:23 21.11.2023.

Ne vraća se u Sabor jer tko zna koliko će biti na liječenju a time HDZ automatski ne bi imao većinu. I zato je uzeo 6+6.

Avatar Grubi
Grubi
23:51 20.11.2023.

Ima vece zasluge od cijele oporbe a zakon vrijedi i za njih.

Avatar tarana
tarana
08:07 21.11.2023.

Moraš imati debelu kožu poput nilskog konja mrtav ladan aktivirati saborski mandat s ubijenim čovjekom na duši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije