Gaf tjedna

Batarelo osuđen zbog nezakonitih prosvjeda protiv COVID-19 mjera

Vice John Batarelo
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
04.06.2023.
u 13:22

Kao ključni dokaz uzeli su policijsku snimku prosvjeda na kojoj je vidljivo da su i Batarelo i Klarić bili među prosvjednicima. Klarić im se obraćao putem megafona, dok ih je Batarelo organizirao u prosvjednu šetnju

Johna Vicu Batarela, predsjednika udruge Vigilare i aktivista Andriju Klarića sud u Svetom Ivanu Zelini proglasio je krivima zbog nezakonitog organiziranja prosvjeda protiv Covid-19 mjera u studenom 2021. Njih dvojicu su zbog prosvjeda policija prijavila početkom prosinca. Radi se o nepravomoćna presuda na koju i Batarelo i Klarić imaju pravo uložiti žalbe. Prvostupanjskom presudom obojica su osuđeni zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju.

- S krunicom i svijećama borio sam se protiv odluka za koje sam smatrao da bez pravne i znanstvene podloge ugnjetavaju sve građane Republike Hrvatske, ali i mene samog. Smatram da je moje temeljno pravo u demokratskom društvu javno i mirno izražavati nezadovoljstvo odlukama javne vlasti. Bilo kakvo kažnjavanje zbog toga predstavlja represiju i zakidanje temeljnih prava zajamčenih Ustavom i Europskom konvencijom o ljudskim pravima - objašnjavao je Batarelo svoje stavove na sudu. Dodao je, kako je Telegram prenio, kako nepoštivanje epidemioloških mjera zbog kojeg ga je prijavila policija ionako na otvorenom prostoru nije imalo smisla.

VEZANI ČLANCI: 

 - Danas je već opće poznato da maske za lice nemaju nikakvu učinkovitost u sprečavanju širenja Covida-19, osobito Delta varijante koja je bila aktualna u studenom 2021. godine. Čestice virusa su toliko manje da kroz masku prolaze kao da je i nema. Osim toga, nigdje nije dokazano da na otvorenom prostoru upravo razmak od jednog i pol metara čini razliku u širenju virusa - nastavio je Batarelo.

Sud njegovu obranu, međutim, nije prihvatio. Kao ključni dokaz uzeli su policijsku snimku prosvjeda na kojoj je vidljivo da su i Batarelo i Klarić bili među prosvjednicima. Klarić im se obraćao putem megafona, dok ih je Batarelo organizirao u prosvjednu šetnju. Nakon nje pozvao ih je da se okupe i idući dan, te nastave s prosvjedom. 

Komentara 22

Avatar Bruno
Bruno
14:44 04.06.2023.

Bezposlen pop i jarice krsti, kazna premalena.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
15:29 04.06.2023.

Dakle taj Bartarelo još nije naučio ništa o odgovornosti, nego i dalje neodgovorno širi dezinformacije da maske ne štite od virusa...dok ima toliko ljudi kojima je maska FFP2 spasila život. Nevjerojatno je da ima ovakvih političara koji glasove skupljaju na neobrazovanim biračima igrajući se ljudskim životima u pandemiji.

FR
FranjoTT
08:39 05.06.2023.

Batarela za predsjenika a Zekanovića za premijera, to bi bila napokon prava država po mjeri pravog katolika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije