Bebić: Naći će se mjesta za bivšeg predsjednika

sabor
Sanjin Strukić/24 sata
08.12.2009.
u 14:06

- Predsjednik se po isteku svog mandata može baviti čime želi, a svaki bivši predsjednik ima mjesta u politici - kazao je Bebić dodavši kako bi za Mesića bilo kontraproduktivno baviti se dnevnom politikom.

- Mesićeva je stvar što će raditi po završetku mandata. No za bivšeg predsjednika bilo bi kontraproduktivno baviti se dnevnom politikom, iako mu to nitko ne može uskratiti - kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Bebić je reagirao i na Mesićevo podbadanje:

- A njegov komentar na Hrvatskom radiju da sam konačno o nečemu dao izjavu shvaćam kao osobni kompliment jer ne komentiram „sve i svašta“. Mislim da ne bih trebao komentirati dnevnu politiku i biti poklopac za sve lonce koji se u Hrvatskoj otvaraju i zatvaraju.

- Predsjednik se po isteku svog mandata može baviti čime želi, a svaki bivši predsjednik ima mjesta u politici - nastavio je Bebić.

- Postoji za to zakon koji će se poštovati, no bivši predsjednik u mirovini ima mjesto u politici Hrvatske kao što i drugdje u svijetu bivši predsjednici imaju zadaće koje su im povjerili aktualni predsjednik ili vlada - kazao je Bebić.

Kao primjer naveo je bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona koji je pomogao u rješavanju problema dviju Amerikanki u Sjevernoj Koreji.

Dragutin Lesar (nezavisni zastupnik) komentirao je eventualnu odluku predsjednika Mesića o pomilovanju Hrvoja Petrača, kazavši kako ona nije prihvatljiva.

- Ako je i od Mesića, previše je - poručuje Lesar.

Bilo bi dobro da se, dođe li do toga, sve akcije i procesi oko korupcije, mita i organiziranog kriminala jednostavno prekinu jer postavlja se pitanje čemu sve to.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
14:28 08.12.2009.

08.12.2009. u 14:18h webber17 je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++ Možda on radi na tome,ali se nikad više neće vladati RH iz Beograda.Nije loše što pišeš o tome i upozoravaš,ali to se neće dogodiiti iako Englezi i ostali sa svojim plaćenicima i kod nas,rade na tom.

BP
bpz
14:28 08.12.2009.

Prije dva mjeseca prozvao sam Predsjednika, a poslije tjednima sam pisao komentare o tome da su se naši političari oglušili kako je Srbija zabranila dolazak naših bivših logoraša u Stajićevo! I to počevši od Predsjednika, tko jednostavno nije bio informiran, preko Premijerke i njenih ministara koji su bili zauzeti s aferama i oko Sporazuma za arbitražu, do zastupnike u Saboru, pa i do uvijek glasne trojke, naročito ako je riječ o srpskim pitanjima: Pupovca, Kajina i g-đe Pusić, koji su tada također šutjeli… No, nakon što je Predsjednik na kraju ipak dobio informaciju o tom nemilom događaju, i kada se začuđeno zapitao da mu nije jasno što ima loše o tome da se u Srbiji postave spomen ploče logorašima iz Hrvatske, izgleda sve je stalo na tom. Ponovo se bavimo Petraćima, i svako vozi svojim ustaljenim putom, Predsjednik prima vjerodajnicu od novog srbijanskog ambasadora, mediji se i na sve ovo totalno oglušile i šute! Zašto? Zaista, kako je moguće takvo ignoriranje bivših logoraša u Stajićevu, branitelja i heroja Domovinskog rata? Pitam se: kuda ide naša Hrvatska?

WE
webber17
14:18 08.12.2009.

Mesić je uključio Hrvatsku u sluganstvo Zapadnom Balkanu, budućoj trećoj velikosrbskoj Jugoslaviji, s kojom će se vladati iz Beograda! O beograskoj vladavini Zapadnim Balkanom govore svi srbski političari i izvješćuju svi srbski mediji. Zapadni Balkan i Republika Srbska su nagradna kompenzacija Velikoj Srbiji za gubitak Kosova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije